Mihai Plesu nu va fi arestat. Avocat: Cultura de cannabis era formata din 4 ghivece, pe niciunul nu scria Plesu

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 21:13
11605 citiri
Mihai Plesu nu va fi arestat. Avocat: Cultura de cannabis era formata din 4 ghivece, pe niciunul nu scria Plesu
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Alexandru Plesu

Curtea de Apel Iasi a respins contestatia procurorilor DIICOT la masura plasarii sub control judiciar a lui Mihai Plesu.

Avocatii Sandra Gradinaru si Alexandru Olanescu au declarat ca instanta a respins contestatia DIICOT, mentinandu-se hotararea data de judecatorul de drepturi si libertati, adica de mentinere a lui Mihai Plesu sub control judiciar si a celorlalti inculpati in arest la domiciliu.

"S-a respins contestatia si a fost mentinuta hotararea data de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Iasi, adica de mentinere a controlului judiciar pentru domnul Plesu si de arest la domiciliu pentru ceilalti. Am invocat faptul ca, in aceasta saptamana, s-au facut perchezitii informatice care nu au relevat ceva nou si nici nu au furnizat vreo proba noua impotriva lui Mihai Plesu", a spus Sandra Gradinaru.

Avocatii au mai aratat in fata instantei ca nu s-au confirmat nici declaratia martorului din Bucuresti care a sustinut ca Plesu ar fi cultivat cannabis in patru ghivece si nici nu s-a facut vreo expertiza care sa ateste ca plantele cultivate ar fi cannabis interzis de lege.

"S-a invocat de catre o persoana din Bucuresti ca la Plesu acasa ar fi o cultura care i-ar apartine. Dar acea cultura, spune procurorul, era formata din patru ghivece, numai ca pe niciunul nu scria Plesu, ceea ce e relevant. Am mai invocat ca se putea face o expertiza ca sa se afle daca acele plante sunt cannabis interzis de lege sau nu, dar nu s-a facut o astfel de expertiza si nu exista la dosarul cauzei", au spus avocatii in instanta.

De asemenea, in sprijinul clientului lor, avocatii au mai depus marturii ale parintilor copiilor cu care Mihai Plesu face terapie prin arta si dovada implicarii tanarului in proiecte artistice, cum e cel de promovare a operei lui Brancusi.

"Mai mult decat atat, am depus caracterizari de la parintii copiilor meditati de Mihai Plesu, cu care face terapie prin arta, dupa ce chiar parintii s-au oferit sa dea aceste caracterizari pentru instanta. Si am mai depus si niste proiecte in care este implicat domnul Plesu, proiecte de arta, despre cum sa recunosti o opera a lui Brancusi si multe alte proiecte in care este implicat", a mai spus Gradinaru.

Avocatii au mai adus in sprijinul clientului lor si faptul ca, desi Mihai Plesu era filat inca din luna decembrie a anului trecut, niciunul dintre investigatorii sub acoperire nu a putut demonstra ca acesta i-ar fi oferit cannabis pentru consum.

"Am indicat instantei ca, in atatea luni de cand sunt supravegheati, domnul Plesu fiind supravegheat din decembrie, atatea grupuri de investigatori sub acoperire nu au reusit niciunul sa stabileasca o tranzactie cu Mihai Plesu", a mai spus Gradinaru.

Politistii antidrog au facut saptamana trecuta verificari pe linia combaterii traficului de droguri de risc, efectuand opt perchezitii domiciliare pe raza judetului Iasi si in Capitala. In urma perchezitiilor, au fost identificate si ridicate 500 de grame de extracte din cannabis, alte ustensile folosite la cultivare, cantare electronice, grindere pentru maruntit cannabisul, pastille ecstasy si ciuperci halucinogene.

Printre suspectii idenficati la perchezitii s-a aflat si fiul filosofului Andrei Plesu, plasat duminica sub control judiciar, el avand de asemenea interdictia de a parasi Bucurestiul. Alte patru persoane au primit arest la domiciliu. Ulterior, procurorii DIICOT au cerut arestarea sa si au contestat masura plasarii sub control judiciar.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Mihai Plesu control judiciar droguri cannabis , #trafic droguri