Doua tone de cocaina aduse in Germania in cutii cu banane - Modul incredibil in care opera reteaua de traficanti

Marti, 12 Februarie 2019, ora 14:12
8075 citiri
Doua tone de cocaina aduse in Germania in cutii cu banane - Modul incredibil in care opera reteaua de traficanti
Foto: Arhiva Pixabay

Intr-una dintre cele mai mari proceduri judiciare anticocaina din Germania, procurorii au inculpat opt barbati si spera sa dea astfel o lovitura unei retele internationale de trafic de stupefiante.

Este unul din cele mai mari procese anticocaina din istoria Germaniei. Procuratura din Landshut a inculpat opt barbati. Anchetatorii presupun ca acestia ar face parte dintr-o retea care a adus in Germania intre septembrie 2017 si aprilie 2018 aproximativ doua tone de cocaina. Acestia sunt acuzati de trafic masiv de stupefiante.

Aspectul iesit din comun al anchetei este faptul ca politistii au reusit sa-i aresteze pe membrii conducerii de nivel mijlociu ai unei retele internationale de trafic de droguri. Informatia ar proveni din documente juridice vazute de jurnalisti germani de la NDR, BR si Suddeutscher Zeitung.

Potrivit acestora, infractiunile au fost descoperite in septembrie 2017, cand in mai multe supermarketuri din Bavaria au fost gasite de catre angajati pachete cu cocaina ascunse in cutiile cu banane livrate acestor magazine.

Anchetatorii au luat urma livrarilor si au constatat ca au avut loc spargeri in diverse depozite unde fructele erau puse la copt. Din aceste hale, fructele erau apoi trimise in Germania si Europa.

Cu ajutorul instrumentelor de supraveghere, anchetatorii au reusit sa-i prinda pe hoti. In misiune au fost implicati in jur de 500 de ofiteri vamali, politisti si procurori.

Hoti din Albania angajati special sa fure cocaina din depozite

Plasarea pachetelor cu cocaina in lazile de banane ar fi avut loc in Ecuador, de acolo marfa fiind trimisa la depozitele unei firme din Germania. In aceste hale ar fi avut loc spargerile, in urma carora hotii ar fi furat cocaina, cate 320 de kilograme la fiecare patrundere prin efractie.

In acest scop ar fi fost angajate special bande de hoti din Albania. Procuratura din Bavaria a inregistrat pe perioada anchetei opt spargeri la depozite din landurile Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Vestfalia si Saar.

Inregistrarile video ale camerelor de supraveghere au surprins astfel de patrunderi prin efractie, in imagini putandu-se vedea ca hotii erau partial inarmati. Anchetatorii au supravegheat si urmarit telefoanele suspectilor, reusind in final sa descopere reteaua infractionala.

Se pare ca gruparea era controlata si ghidata de la Hamburg, unde unul dintre principalii acuzati, Dario L., de 21 de ani, inchiriase o locuinta conspirativa. In locuinta au fost gasite acte de livrare a bananelor. Dario L. ar fi lucrat ca "sef de logistica" pentru banda de infractori.

Seful bandei de hoti ar fi fost Klajdi D., de 25 de ani. Intreaga grupare ar fi fost condusa de Alberto K., de 40 de ani.

Politia i-ar fi urmarit pe suspecti in timp ce efectuau activitati de observare la depozitele pe care urmau sa le sparga. De asemenea, ar fi fost urmarite intalnirile si conversatiile lor dintr-o cafenea din Hamburg unde infractorii obisnuiau sa se intalneasca.

Politia germana a actionat coordonat in aprilie 2018 in mai multe regiuni si a arestat mai multe persoane.

La Ahrensburg, Hamburg si Hanovra au fost perchezitionate si locuinte, unde au fost gasite doua pistoale si peste 30.000 de euro bani lichizi.

Intr-o procedura separata, patru barbati au fost deja condamnati la Hamburg. Acestia au actionat in calitate de curieri, cu intentia de a duce din Hamburg in Olanda 180 de kilograme de cocaina. Ei au primit pedepse cu inchisoarea pentru cativa ani, dar procurorii din Hamburg vor sa faca recurs, deoarece cred ca infractorii ar fi scapat prea usor.

"Un succes care face valuri pe scena drogurilor"

Cei opt inculpati din Landshut sunt in arest preventiv. Peter Keller, din cadrul serviciului de criminalitate vamala, vorbeste de un "succes care face valuri inclusiv pe scena drogurilor". "O retea vitala ar fi fost lovita de ancheta de succes a autoritatilor germane". Keller crede insa ca banda nu va avea nicio problema sa-i inlocuiasca pe infractorii arestati.

Alti lideri ai acestui grup infractional, activi in Albania, Olanda si America de Sud, nu au fost prinsi.

Potrivit NDR, BR si SZ, si in alte tari europene au fost capturate in ultimele luni pachete cu cocaina originare din Ecuador si ascunse in cutii cu banane. Anchetatorul-sef de la procuratura bavareza, Jorg Beyser, a declarat pentru NDR ca investigatiile ar continua. "Incercam acum sa-i descoperim pe cei care trag sforile in aceasta banda si ne bazam in acest sens pe o ampla colaborare internationala".

Tribunalele germane vor decide acum in legatura cu inceperea proceselor celor arestati deja in acest caz.

Avocatul Hubertus Werner ii va apara pe acuzati. El a declarat ca abia in timpul procesului se va vedea cat de puternice sunt dovezile aduse de procurori. Werner a criticat supravegherea telefoanelor mobile si concluziile trase astfel cu privire la participarea unor indivizi la posibile actiuni coordonate in cadrul unui grup infractional.

El a vorbit despre o "supraveghere nemotivata", care ar incalca normele juridice si procedurile din Codul Penal. Avocatul crede ca va fi un proces lung: "Presupun ca va fi foarte complicat de lamurit intreaga situatie, in special din cauza numarului mare de inculpati si de avocati", a declarat aparatorul celor pusi sub acuzare in procesul cocainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cocaina banane Germania , #trafic droguri