Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fiica primarului din Hateg, retinuta pentru trafic cu ketamina

Luni, 23 August 2010, ora 21:58
3338 citiri
Fiica primarului din Hateg, retinuta pentru trafic cu ketamina
foto: Wikipedia

29 de persoane, printre care si fiica primarului din Hateg, au fost retinute in Hunedoara, pentru 24 de ore, urmand ca marti dimineata sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru trafic de droguri.

Persoanele au fost retinute dupa 35 de perchezitii domiciliare care au avut loc luni in judetele Hunedoara - 32, Olt -2 si in municipiul Drobeta Turnu Severin, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Printre cei retinuti se afla si fiica primarului din Hateg, Nicolae Timis (PNL), si un politist comunitar din Petrosani.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara grupul infractional era structurat pe doua paliere, corespunzatoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate in localitatile Drobeta Turnu Severin si Brastavatu, jud.Olt.

Drogurile erau procurate de catre liderii grupului infractional, invinuitii Ianchi Puiu -Mircea, Podina Claudiu - Nicolae, Nitescu Cristina si Farda Paul, pe baza de comanda, de la invinuitii Jilcu Ilie, Pacioaga Marian care, in calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit cantitati importante de droguri, intocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamina in cadrul activitatii profesionale desfasurate.

Ketamina era depozitata la locuinta invinuitului Risipitu Robert Florin, bodyguard la un cazino din Petrosani, si intr-o garsoniera inchiriata, de unde era preluata si distribuita de catre dealeri, in forma lichida, contra sumei de 10 lei pentru un miligram si, respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 miligrame, mai precizeaza DIICOT.

Unul dintre principalii distribuitori era politistul comunitar de la Primaria Petrosani.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 34 de invinuiti pentru savarsirea infractiunilor prev. de art.7 al.1 din Legea nr.39/2003 si art.2 al.1 din Legea nr.143/2000 si fata de 20 de invinuiti pentru savarsirea infractiunii prev. de art.4 al.1 din Legea nr.143/2000.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara au fost audiate luni 60 de persoane.

Valoarea drogurilor traficate depaseste suma de 130.000 de lei.

Primarul Hategului, Nicolae Timis (PNL), a declarat ca fiica sa nu consuma droguri si ca este tinta unor jocuri politice, in conditiile in care este considerat un potential castigator al postului de parlamentar ramas liber dupa moartea fratelui sau, deputatul Ioan Timis.

"Fata mea nu consuma droguri. Nu vad cum vin la ora 6:00, cu mare taraboi, si nu gasesc nimic. Fiica mea este studenta in Bucuresti. Ea a avut cu ceva timp in urma un prieten care la acea vreme era consumator. In acest moment, fiica mea se afla acasa. Nu a fost arestata, cum s-a lasat sa se inteleaga", a declarat Nicolae Timis, primarul Hategului.

Acesta a acuzat ca actiunea oamenilor legii ar avea o misiunea de a-l intimida: "Este o poveste mai veche, si-au ales momentul. In zona suntem puternici, se tem ca vom lua postul de deputat".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#trafic droguri hunedoara, #trafic ketamina hunedoara , #trafic droguri