O grupare care distribuia droguri elevilor, destructurata la Constanta

Sambata, 01 Mai 2010, ora 16:57
1745 citiri
O grupare care distribuia droguri elevilor, destructurata la Constanta
Foto: Arhiva

Noua persoane din Constanta sunt cercetate dupa ce, in urma unor perchezitii in Constanta, Navodari si Cernavoda, s-au descoperit in locuintele lor mai multe feluri de droguri, iar liderul gruparii este cercetat si pentru exploatarea sexuala a doua tinere, dintre care una minora.

Potrivit unui comunicat remis sambata de Politia Romana, noua constanteni sunt cercetati pentru trafic de droguri, in timp ce coordonatorul retelei este acuzat si pentru exploatare sexuala a unor tinere. Membrii retelei actionau in municipiile Bucuresti si Constanta, precum si in orasele Medgidia si Cernavoda, in mediul liceenilor, carora le ofereau spre vanzare droguri.

Politistii sustin ca activitatea retelei a fost documentata incepand cu 9 februarie, atunci cand Ovidiu S., de 24 de ani, din Cernavoda, coordonatorul retelei, a fost depistat in flagrant in timp transporta, in autoturismul cu care se deplasa, 5 grame de hasis si 19 comprimate de drog sintetic de mare risc.

In aceeasi zi, politistii au facut sase perchezitii domiciliare in municipiul Constanta si in orasele Navodari si Cernavoda, la locuintele lui Ovidiu S., Robert B., Sorin E., membri ai retelei, unde au gasit 9 grame de hasis, 3,6 grame de cannabis, o tigareta confectionata artizanal cu continut de cannabis, 0,5 grame pulbere de drog de mare risc, 0,4 grame de mefedrona, precum si mai multe ghivece in care se cultiva cannabis.

Ulterior, pe 12 aprilie, a fost identificat si prins in flagrant Valentin P., de 24 de ani, din Cernavoda, care detinea, in vederea comercializarii, 100 de comprimate de drog sintetic de mare risc.

Ca urmare a extinderii cercetarilor, politistii au identificat si alti membrii ai retelei, astfel ca la data pe 21 aprilie 2010, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de instanta, au fost efectuate alte doua perchezitii domiciliare la locuintele lui Marian T. si Dragos S., ambii de 21 de ani, din Cernavoda, autoritatile gasind 110 grame de hasis si 44 de comprimate drog de mare risc. Totodata, in locuinta lui Serban Marian T. au fost gasiti trei tineri, cu varste cuprinse intre 19 si 21 de ani, care consumau hasis.

Mai mult, s-a stabilit si faptul ca liderul retelei a racolat doua tinere, una de 14 ani si una de 21, carora le oferea droguri de consum si pe care le exploata sexual intr-un apartament din Constanta. Clientii pentru cele doua fete erau racolati prin mica publicitate din cotidianele locale, iar banii ajungeau la Ovidiu S.

Cei noua suspecti au dosare penale pentru trafic de droguri de mare risc, detinere in vederea consumului propriu de droguri de risc si de droguri de mare risc, cat si trafic de persoane in vederea exploatarii sexuale a acestora, fapte pedepsite cu inchisoare de la 2 ani la 20 de ani. Mai mult, Ovidiu S. a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ceilalti membri ai retelei fiind cercetati in libertate.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost desfasurata de politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sub supravegherea procurorilor DIICOT- Serviciul Teritorial Constanta, sprijiniti de forte ale Gruparii Mobile de Jandarmi Tomis, politisti din cadrul Politiei Cernavoda si luptatori DPIR de la IPJ Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#retea trafic droguri Constanta , #trafic droguri