Ziare.com

Trafic cu cocaina din America de Sud, coordonat din inchisoarea Rahova

Luni, 09 Iulie 2012, ora 19:19

   

Trafic cu cocaina din America de Sud, coordonat din inchisoarea Rahova
Un interlop inchis in penitenciarul Rahova coordona traficul de cocaina pe ruta America de Sud-Europa, cu ajutorul unui telefon mobil pe care il avea ascuns in celula.

Utu-Claudiu Rohozneanu, zis "Imparatul", a fost interceptat de DIICOT, care a strabilit ca interlopul avea legaturi de afaceri cu lorzi ai drogurilor din Columbia si Venezuela, informeaza Evenimentul Zilei.

Aflat in inchisoare pentru o pedeapsa de 13 ani de inchisoare, pentru crima organizata, lui Rohozneanu i-a fost interceptata o convorbire telefonica cu un
columbian, cei doi negociind pretul pentru cocaina.

Dupa monitorizarea telefonului, au fost descoperiti si ceilalti membri ai retelei de trafic international de droguri. Astfel Rohozneanu avea relatii de afaceri cu un columbian supranumit "Toni", cu un spaniol zis "Versace" si un mexican, cunoscut cu numele "El Profesore", care inlesneau furnizarea de cocaina din America de Sud.

Negocierile erau facute din celula interlopului, de la Rahova, iar toate detaliile erau puse la punct. Rohozneanu vorbea la telefon numai in limba spaniola, iar pentru tarile de provenienta a drogurilor si pentru cele de destinatie erau folosite alte cuvinte. In locul Spaniei era folosit numele Poloniei, Turcia era inlocuita cu Praga, in timp ce Costa Rica era numita Cehia, iar numele Ungariei era folosit in locul celui al Olandei, in conversatiile celor doi.

In plus, DIICOT a descoperit in celula inchisorii un caiet care continea mai multe nume prescurtate de persoane si de tari, care erau insotite de coduri.

Cum se negociau drogurile

Oficialii DIICOT au publicat o transcriere a unei astfel de conversatii telefonice, intre Rohozneanu si un angajat al sau, Stefan Krecsun, in care cei doi stabileau detaliile traficului de cocaina.
.
Utu-Claudiu Rohozneanu: (...) O sa vina de la Praga direct acolo, te intalnesti cu cineva, tot acolo, in Polonia si iti da de la Praga.

Stefan Krecsun: Da, da. Si o duc la Dracu.

Utu-Claudiu Rohozneanu: Nu la Dracu, pentru Versace. Ti le da la 13, acolo (13.000 euro/kg de heroina), tu le dai la 18 la Versace (18.000 euro /kg). Tu astepti telefoane, ai inteles? Nu vorbesti nimic, doar te pune in legatura, stii ce ai de facut. Nu stiu cata iti aduce 100 sau 200, maro (heroina). Si le dai la Versace toate cu 1,8. Ai inteles?

Stefan Krecsun: Da.

Utu-Claudiu Rohozneanu: Si de aicea, tot ce vine de la Tony depozitezi la Versace.

Stefan Krecsun: Nu la Dracu?

Utu-Claudiu Rohozneanu: Nu, la Versace, ca are controlul. Si de acolo, tot iei si duci, faci inventarul cu el. (...) Ai grija acolo!

Stefan Krecsun: Am grija. Cat sa-mi iau la mine daca ma duc?

Utu-Claudiu Rohozneanu: Unde?

Stefan Krecsun: In Polonia.

Utu-Claudiu Rohozneanu: Bani de drum? Pai nu stiu... Mergi si incarci direct (...) Pai mai are si Dracu acolo... Aveti grija ma!... Sa nu stati pe la el pe-acolo prin vale. (...) Adica acolo unde e Versace. Te duci la Versace, bravo ma. Il iei si pe Dracu si mergeti la Versace.

Stefan Krecsun: Da, acolo merg.

Utu-Claudiu Rohozneanu: Mare atentie! Ii spui si lui ala, ai inteles?

Stefan Krecsun: Auzi, aicea ca astilalti, vezi sa rupi toate contactele. Nu mai vorbi cu astia pe-aici.

Utu-Claudiu Rohozneanu: Numai voi aveti (...) Zi-le pauza, ca avem probleme, ai inteles?"

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Zău ?

Precis Năstase este in spatele afacerii. Ieși Monico la atac,răspindește noutatea ca să trimită DEA ( Drog Enforcement Administration ) să-l execute in Texas .

 

cel mai bătut in cap din tot Chisinăul ești tu, măi, ilici

il faci de ras pe voronin,cu neuronul tău de moluscă...

intrebare

cum incarca tf.si cum ajungea la abonament/.cartela fara sa fie depistat.Paznicii ii erau slujiotori fideli si bine platiti?Oricum Rahova era biroul lui si linistea lui.adapost mai bun nu s eputea in slujba raulkui!

 

Coruptie mare la Rahova...

Ma intreb daca si Nastase coordoneaza lovitura de stat de la Bucuresti.

 

@homo.politicus

- pai , ce , ai dubii ? iar telefon cred ca are Thuraya !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor