Un iranian, prins in Romania in timp ce incerca sa vanda 10 kilograme de opiu

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 10:38
2073 citiri
Un iranian, prins in Romania in timp ce incerca sa vanda 10 kilograme de opiu
Foto: Arhiva

Un cetatean iranian, membru al unei retele transfrontaliere de narcotraficanti, a fost prins, in Piatra Neamt, incercand sa vanda zece kilograme de opiu, informeaza Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Daei Zadeh Badr Ali Asghar (44 de ani), cetatean iranian, pentru trafic international de droguri de risc.

"Inculpatul, membru al unei retele transfrontaliere de narcotraficanti, a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Piatra-Neamt, in timp ce incerca sa comercializeze cantitatea de zece kilograme opiu. Drogurile proveneau din Turcia, urmau sa tranziteze teritoriul Romaniei si aveau ca destinatie finala Germania", precizeaza sursa citata.

Valoarea drogurilor este de 100.000 de euro.

Procurorii DIICOT au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.

Turci, iraniei si germani

Potrivit Politiei Romane, reteaua infractionala specializata in trafic de opiu era formata din cetateni turci, iranieni si germani.

"In urma perchezitiilor efectuate la locuinta lui A.D. si M.D. au mai fost descoperiti aproximativ 2,5 litri lichid produs pe baza de opiu cu intentia de a sintetiza o substanta mai puternica si cu efecte similare. Lichidul se afla in faza de preparare pe aragazul din bucataria imobilului", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Pana in prezent, de la membrii retelei au fost capturate in total 16 kilograme de opiu, din care zece kilograme in Romania si cate trei kilograme in Germania si Austria.

In 18 aprilie, in baza schimbului de date si informatii cu autoritatile germane, ofiterii antidrog din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au stabilit ca o retea de crima organizata formata din cetateni turci, iranieni si germani urmeaza sa transporte prin Romania, ca tara de tranzit, o cantitate importanta de opiu destinata Vestului Europei, a precizat Politia Romana.

La data de 23 aprilie, cetateanul german Tibor R., ce trebuia sa transporte drogurile, a fost arestat la granita dintre Slovenia si Austria, fiind depistat cu aproximativ trei kilograme de opiu, ruta parcursa de acesta fiind Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia - Croatia - Slovenia - Austria.

In urma investigatiilor s-a stabilit ca in Romania erau depozitate aproximativ zece kilograme de opiu, pe care cetateanul germano-iranian Ahmad H. trebuia sa vina sa le preia si sa le transporte in Germania.

In seara de 20 iulie, Ahmad H. si un alt suspect au fost arestati de autoritatile din Germania, dupa ce au fost prinsi avand asupra lor o importanta cantitate de droguri pe care intentionau sa o transporte catre Suedia.

Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR-DCCO, iar suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre DOS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#iranian vanda opiu Piatra Neamt, #iranian opiu Romania, #iranian opiu Piatra Neamt, #trafic droguri Romania , #trafic droguri