Dean Thompson: Prostitutia s-a amplificat in tarile europene unde a fost legalizata

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 23:40
3342 citiri
Dean Thompson: Prostitutia s-a amplificat in tarile europene unde a fost legalizata
Foto: Facebook/Dean Thompson

Insarcinatul cu afaceri interimar al ambasadei SUA, Dean Thompson, a spus miercuri, intr-o intalnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), PF Daniel, ca in tarile europene unde prostitutia a fost legalizata fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotriva, s-a amplificat.

PF Daniel l-a primit miercuri, in vizita de prezentare, pe Dean Thompson, insarcinat cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Dean Thompson a multumit pentru primire si s-a aratat interesat de legatura dintre Patriarhia Romana si romanii stabiliti temporar sau definitiv in strainatate.

In acest context, insarcinatul cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a dorit sa cunoasca mai bine implicarea BOR in prevenirea si combaterea traficului de persoane, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

Patriarhul a facut o scurta prezentare a comunitatilor ortodoxe romanesti din afara granitelor tarii si, in contextul migratiei masive a romanilor in strainatate dupa 2007, a mentionat asistenta pastorala si sociala pe care preotii din aceste comunitati o acorda celor aflati in dificultate, printre care victimele traficului de persoane, bolnavi si persoane private de libertate.

In cadrul intalnirii, PF Daniel a mentionat dezacordul Bisericii Ortodoxe Romane fata de intentia de legalizare a prostitutiei pe care o considera o forma de sclavie moderna, contrara libertatii persoanei si demnitatii umane.

La randul sau, Dean Thompson a subliniat faptul ca in acele tari europene in care prostitutia a fost legalizata, fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotriva, s-a amplificat.

Cei doi au mai discutat despre construirea noii Catedrale Patriarhale la Bucuresti, apreciata drept o necesitate practica si o reparatie morala pentru bisericile din zona demolate in timpul regimului comunist, cu scopul de-a construi pe locul lor Casa Poporului.

Potrivit Patriarhiei, oficialul a apreciat valoarea de simbol a noii catedrale, evocand un caz similar, si anume Catedrala Nationala din Washington D.C..

Pe de alta parte, in contextul conflictelor actuale din Orientul Mijlociu soldat cu numeroase victime, reprezentantul diplomatiei americane a apreciat luarile de pozitie ale Patriarhiei Romane si actiunea concreta de ajutorare a crestinilor din aceasta regiune.

Patriarhul Romaniei a subliniat, de asemenea, importanta afirmarii si apararii demnitatii vietii umane si a reliefat, in acest sens, rolul Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania, infiintat in anul 2011, pentru promovarea valorilor religioase in societate si pastrarea pacii sociale.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dean Thompson intalnire Patriarhul Romaniei, #PF Daniel discutie combaterea prostitutiei, #fenomen prostitutie legalizata , #trafic persoane