Ziare.com

Reteaua din Maramures care tinea in sclavie copii din Germania avea "cartite" in politie si administratie

de Ionel Stoica
Joi, 29 August 2019, ora 09:55

   

Reteaua din Maramures care tinea in sclavie copii din Germania avea "cartite" in politie si administratie
Liderii gruparii din Maramures care aducea copii din Germania pentru "reeducare" si-au asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din diferite autoritati locale - politie, primarie, asistenta sociala, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Aceste detalii ar aparea in referatul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de CriminalitateOrganizatasi Terorism (DIICOT), prin care s-a cerut arestarea a 6 persoane implicate in acest caz.

"Angajatii statului le ofereau informatii in legatura cu controalele si verificarile efectuate periodic de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures.

Atunci cand controalele erau efectuate, copiii erau sedati, nu erau lasati singuri niciodata cu inspectorii si erau supravegheati strict pentru a nu intra in contact cu persoanele exterioare proiectului.

Aceeasi modalitate de operare a fost practicata si atunci cand Projekt Maramures primeste vizita unor oficiali din Germania", explica sursele citate.

Primarul din Viseu de Sus nu crede in "cazul de sclavie" prezentat de DIICOT: Au conditii foarte bune

Fondurile statului german au fost deturnate

Potrivit datelor din ancheta, fondurile banesti asigurate de statul german pentru finantarea activitatii acestui proiect sunt insusite de catre membrii grupului.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca suspectii utilizau mai multe metode ilicite practicate pentru a asigura o aparenta de legalitate, dar nu respectau principiile si regulile folosirii fondurilor respective in scopurile dedicate.

Vorbim despre copii care sunt luati de statul german in custodie de la parintii lor, dupa care sunt incredintati organizatiei respective pentru a intra in "programul de reabilitare", promovat de initiatorul si coordonatorul acesteia, Schumann Bert Sieghard, ajutat de sotia sa si de mai multi cetateni romani.

Metodele barbare de reeducare

Sursele citate au explicat ca, in teorie, programele Projekt Maramures prevad in scop de reabilitare o multitudine de activitati recreative, menite sa stimuleze dorinta de liniste si de integrare a tinerilor, de regula in mijlocul naturii, beneficiind de educatie multidisciplinara prin intermediul unor specialisti in pedagogie, psihologie si diverse activitati lucrative.

In realitate, insa, tinerii sunt exclusi de la orice forma de continuare a studiilor, li se confisca actele de identitate, bunurile personale (in principal cele care ar facilita posibilitatea de comunicare cu lumea exterioara) si sunt supusi unor metode dure si brutale de asa-zisa educatie, promovate de Schumann Bert Sieghard, in baza unor convingeri personale.

"Acestea presupun in realitate aplicarea unor metode barbare asupra minorilor prin aducerea si tinerea acestora in conditii de veritabila sclavie, fiind exploatati prin obligarea lor la executarea unor munci fizice epuizante, dincolo de capacitatile lor, si indeplinirea unor servicii lucrative (in sensul legii penale), exercitandu-se asupra lor acte de constrangere fizica adesea extrema (batai repetate, privare de hrana, lipsire de libertate prin inchiderea intr-un asa-zis arest, exercitarea unor manopere medicale intruzive impotriva vointei lor si in ignorarea voita a unor consecinte grave pentru organismul lor, legarea cu funii, inhamarea la caruta alaturi de animale, tinerea deliberata a minorilor in ger si in frig sau in ploaie etc.) si verbala, constand in umilinte si acte specifice torturii.

Toate acestea sunt de natura sa creeze grave traume psihice si fizice minorilor, unii dintre ei avand intentii suicidale din aceasta cauza," explica surse judiciare petru Ziare.com.

Citeste si: Mai multi copii germani au fost tinuti in sclavie si abuzati in Maramures. Unii au vrut sa se sinucida


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Exemple de cartite!

Exemple de cartite concrete asa la prima impresie este atat primarul ticalos nemernic "psd"-ist din Viseu de sus cat si nemernicul prostovan de sobolan supraponderal Liviu Marian Pop cu girul direct al hoitului umblator vesnic cu excremente in gura Gabriel Valer Zetea seful grupului infractional "psd" din Maramures.

 

politaii spagari

dati afara imediat!
sa platesca daune!
Sa nu mai ia Nici o pensie sppeciala,ci doar dupa contributie,ca orice muritor.
Nu fac nimic,dar iau nspagi.In timpul asta tiganimea terorizeaza oamenii,le fura copiii ca sa-i vinda,exploateze ,sa-i faca sclavi,iar gaborii isi fac vile.
Muriti ba!
Lege imediat cum dam jos pesedeua care sa contina chestiile enumerate mai sus!

Facem articol din presupuneri?

"Aceste detalii ar aparea in referatul procurorilor ...." Pai dăm publicității clar, ori ne fasaim pe surse?
Și serviciile ce au făcut? Dacă apărea SRI a sesizat Poliția, Poliția Locală, DGASPC-ul dar numai DIICOT a reacționat ... aș mai ințelege, dar așa? Adică Vișeul de Sus e așa o metropolă că cei din Ferentari nu știu ce e in Balta Albă?
Oricum cine le-a dat autorizație nemților să facă centre de reeducare in Romania? In munții lor nu au loc? Ori nu e așa frumos ca la noi și 1 euro e 5 lei, nu ?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor