Au dosar penal pentru ca au mers cu mopedul fara permis, desi nu il pot obtine legal

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 17:44
9056 citiri
Au dosar penal pentru ca au mers cu mopedul fara permis, desi nu il pot obtine legal
Foto: Arhiva

Patru persoane care au fost prinse de politisti, luni si marti, circuland cu mopedul fara permis auto s-au trezit cu dosare penale, au declarat oficiali din Politia Romana.

Aceste prime dosare penale intocmite scuteristilor dupa intrarea in vigoare a noului Cod rutier, la 19 ianuarie, au survenit in urma controalelor facute in Bucuresti, informeaza Mediafax.

Surprinzator este faptul ca scuteristii nu pot obtine inca permisul auto, deoarece nu pot sustine examenul pentru ca autoritatile nu au terminat inca metodologia de examen. In plus, nici scolile de soferi nu sunt pregatite: nu au stabilit tarifele si nici nu au scutere, informeaza Digi 24.

Obligati de noul Cod rutier sa aiba permis, proprietarii de mopede nu il pot obtine

Conform sursei citate, instructorii auto nu au stabilit tarifele, pentru ca autoritatile nu au decis de cate ore este nevoie pentru obtinerea permisului pentru un moped. In plus, scolile de soferi nu se pot dota cu scutere pentru ca nu se cunosc procedurile de achizitie.

In aceste conditii, scolile de soferi au primit ordin sa stopeze pentru moment cursurile la categoria A, pana se vor primi instructiuni suplimentare. Conform legii, noua metodologie trebuie pusa la punct in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a noilor prevederi.

Legea 203/2012 pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a intrat in vigoare in 19 ianuarie 2013.

Persoanele care nu detin permise de conducere din nicio categorie nu mai pot conduce mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora, iar capacitatea cilindrica nu este mai mare de 50 de centimetri cubi, decat dupa ce sustin un examen teoretic si unul practic pentru obtinerea permiselor din categoria "AM" "A1" si "B1".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dosar penal conducator moped, #permis moped, #permis auto scuter , #trafic rutier