De ce este "WST" printre cele mai ravnite numere de inmatriculare

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 23:50
113152 citiri
De ce este "WST" printre cele mai ravnite numere de inmatriculare
Foto: Arhiva

Apetenta bucurestenilor pentru numere de inmatriculare neobisnuite a determinat Directia de Inmatriculari Permise (DRPCIV) sa restrictioneze 160 de combinatii de litere.

"HEL", "IAD", "GOD" sau "WST" sunt printre cele mai dorite numere de inmatriculare, scrie Adevarul. Povestea combinatiei "WST" este inedita.

"Povestea combinatiei 'WST' este urmatoarea: la un moment dat, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) si-a marit parcul auto de vehicule destinate insotirii demnitarilor pe deplasari rutiere si a cerut Directiei o combinatie de numere care sa fie greu de retinut, majoritatea sa fie consoane si sa aiba secventa intreaga.

In urma consultarii calculatorului s-a ajuns la concluzia ca aceasta combinatie WST era aproape intacta, fiind si la sfarsitul alfabetului. Odata atribuita aceasta secventa si odata ce masinile respective au aparut pe strada, oamenii au interpretat ca cine are combinatia WST nu mai este oprit in trafic de Politia Rutiera.

A ramas oarecum in mintea bucurestenilor faptul ca litera W pusa ca prima litera ar avea o semnificatie, iar agentii de circulatie se feresc sa opreasca masinile care au numarul cu aceasta litera", povestesc specialisti din cadrul Directiei.

"Exista si cazuri in care combinatiile sunt restrictionate sau blocate. Asta se poate intampla la solicitatea unei institutii, atunci cand combinatia are semnificatii obscene, si la refuzul repetat de ridicare al unui numar din partea cetatenilor", explica Dan Mosescu, seful de la Inmatriculari Permise Bucuresti.

Alte combinatii interzise sunt cele blocate in urma solicitarilor de catre diverse institutii pentru uzul propriu al acestora: Politia Romana (POL); Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI), Guvernul Romaniei (GUV).

Al treilea caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetateanului de a ridica un numar care ii este repartizat prin intermediul calculatorului. "Exemple de astfel de combinatii: 'BOT', 'BOU', 'BOY', 'GAI','JAF', 'WCC', 'JEG'. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Directiei care dupa o analiza le include in dictionarul de combinatii blocate. In plus, este important de stiut ca nu se elibereaza numere care incep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 si 0. De asemenea, sunt interzise si combinatiile III, OOO pentru a nu crea confuzii", sustin oficiali DRPCIV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#numere inmatriculare, #numar inmatriculare WST, #numar masina WST , #trafic rutier