Infotrafic: Drumuri pe care se circula in conditii de iarna sau ceata

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 09:06
2149 citiri
Infotrafic: Drumuri pe care se circula in conditii de iarna sau ceata

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, sambata dimineata, nu sunt semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza unor evenimente rutiere sau a conditiilor meteorologice nefavorabile.

In judetul Gorj ninge pe DN67C Novaci - Ranca, intre kilometrii 18 si 34+800 de metri. Pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 27 si 34+800 s-a depus zapada, stratul (in amestec cu material antiderapant) masurand aproximativ un centimetru. Se actioneaza cu doua utilaje de deszapezire.

In judetul Galati a inceput sa se lase ceata. Vizibilitatea este in jur de 100 de metri, sambata dimineata, insa este posibil sa scada in unele zone, in orele urmatoare.

In judetul Bihor, traficul rutier se desfasoara pe o banda, alternativ, pe DN1H Alesd - Nusfalau, la kilometrul 8+350 de metri, intre localitatile Sinteu si Pestis, din cauza pietrelor cazute de pe versant. Se estimeaza ca partea carosabila va fi degajata in cursul zilei.

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu), in vederea evitarii situatiilor ce pot periclita siguranta circulatiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (caderi de stanci, alunecari de teren etc.).

De asemenea, si DN67C (Transalpina) este inchis intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 79+200 (Curpat, judetul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice - indicativ AND 525/2013.

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov - Buzau, in zona Siriu, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone din cauza lucrarilor de reparatie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov.

Pe DN57, la km 65+600, circulatia rutiera s-a reluat pe jumatate de cale, cu restrictie de inaltime (maximum patru metri, din cauza retelei provizorii de transport a energiei electrice). In aceasta zona, intre localitatile Svinita (judetul Mehedinti) si Berzasca (judetul Caras-Severin), circulatia a fost intrerupta incepand cu data de 16 ianuarie 2016, din cauza caderilor de pietre de pe versanti. In zona se desfasoara in continuare lucrari de faramitare a materialului pietros si de degajare a acestuia de pe carosabil, in vederea deschiderii in totalitate a circulatiei rutiere, in conditii normale de trafic si siguranta rutiera.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitatii si intensificari ale vantului, valabila in intervalul 13 februarie, ora 08:00 - 14 februarie, ora 14:00 Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului si sa foloseasca luminile de intalnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili in trafic.

De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca noaptea, pe timp ploios, proprietatile reflectorizante ale marcajelor sunt diminuate (iar pe multe drumuri marcajele s-au sters pe timpul iernii). Astfel, riscul iesirii in decor este ridicat, mai ales in curbe.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#drumuri weekend, #drumuri blocate weekend, #trafic auto weekend , #trafic rutier