Pericol pe Valea Prahovei: Cad pietre pe DN1, din cauza ploilor

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 21:31
2278 citiri
Pericol pe Valea Prahovei: Cad pietre pe DN1, din cauza ploilor
Foto: Google Maps

Una dintre cele mai circulate sosele din tara, DN 1 intre Ploiesti si Brasov, este afectata de caderi de pietre in zona Nistoresti, unde roca de pe versant a devenit "instabila" in urma ploilor si a scurgerilor de pe versanti, in zona existand si doua stanci cu fisuri, care nu pot fi detonate.

Ploile abundente si scurgerile produse pe versanti in ultimele zile au dus la caderi de pietre pe DN1, pe unul dintre cele mai circulate tronsoane rutiere din tara.

Potrivit datelor furnizate, marti, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, intre Ploiesti si Brasov, la Nistoresti, la kilometrul 99+100 de metri al drumului, zona a devenit instabila pe versantul din partea dreapta a sensului de mers Ploiesti - Brasov, semnalandu-se caderi de pietre de diverse dimensiuni pe carosabil.

In urma verificarilor in zona afectata, autoritatile au constatat ca pe acel versant exista doua stanci, situate la o inaltime de aproximativ 20 de metri si la o distanta de aproximativ 30 de metri una de cealalta, stanci care prezinta fisuri mai vechi.

Marti, reprezentanti ai mai multor institutii din judet au mers in zona pentru a analiza situatia astfel incat sa se previna caderea celor doua stanci pe carosabil.

Conform ISU Prahova, s-a constatat ca cele doua blocuri de piatra, care au aproximativ 0,2 metri cubi fiecare, nu pot fi detonate controlat, intrucat interventia pirotehnistilor in zona "nu ar face altceva decat sa amplifice fenomenul de dislocare si a altor stanci aflate in imediata apropiere".

In aceste conditii, autoritatile care au analizat situatia au propus "ca solutie imediata" instalarea de catre o firma specializata a plaselor de protectie, care sa preintampine caderea stancilor pe partea carosabila. Zona de drum a fost semnalizata soferilor prin indicatoare rutiere "Caderi de pietre".

Solutiile tehnice de consolidare care se impun vor fi adoptate dupa consultarea studiului geotehnic existent sau dupa executarea, in regim de urgenta, a unui noi studiu geotehnic, precizeaza reprezentantii ISU Prahova.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cad pietre DN1, #cad pietre Nistoresti, #caderi pietre Valea Prahovei , #trafic rutier
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oricum, nu mai interesează pe nimeni, c-acu-i gata autoșușeaua prin