Situatia traficului: Ceata in cateva judete si drumuri inchise

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 07:24
2419 citiri
Situatia traficului: Ceata in cateva judete si drumuri inchise
Foto: Ziare.com - Arhiva

Soferii care pornesc la drum duminica dimineata trebuie sa fie atenti daca tranziteaza judetele Calarasi, Teleorman si Giurgiu.

Pentru acestea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o alerta de ceata, valabila intre orele 07:00 si 10:00. Potrivit meteorologilor, se vor semnala ceata ce determina vizibilitate scazuta local sub 200 m si izolat sub 50 m.

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, duminica dimineata, nu sunt semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier sau a conditiilor meteorologice nefavorabile.

Drumuri inchise

In judetul Caras-Severin, DN57 Cozla - Svinita este inchis din cauza caderilor de pietre de pe versanti. Poate fi folosita ca ruta ocolitoare: DN57 Moldova Noua - Oravita - Anina - Bozovici - Iablanita - Plugova.

Reamintim ca, DN7C (Transfagarasan) este inchis pe sectorul cuprins intre kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judetul Arges) si 130+800 (cabana Balea-Cascada, judetul Sibiu), in vederea evitarii situatiilor ce pot periclita siguranta circulatiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (caderi de stanci, alunecari de teren etc.).

De asemenea si DN67C (Transalpina) este inchis intre kilometrii 34+800 (Ranca, judetul Gorj) si 79+200 (Curpat, judetul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice - indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu, circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

In judetul Buzau, pe DN10 Brasov - Buzau, in zona Siriu, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone din cauza lucrarilor de reparatie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

- pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 3,5 si 7,5 tone: DN10 Buzau - Cislau (km 47+070), DJ102B Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov;

- pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone: DN1B Buzau - Ploiesti, DN 1A Ploiesti - Cheia - Sacele, DN1 Sacele - Brasov.

Atentie la viteza!

Politia Rutiera solicita participantilor la trafic sa adapteze viteza la conditiile de trafic, avand in vedere conditiile meteo de iarna in care se circula.

Astfel, potrivit mesajului de atentionare cu cod galben, emis de Administratia Nationala de Meteorologie, vremea se pastraza deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii, pana in data de 25 ianuarie.

Temperaturile minime se vor situa frecvent intre -20 si -15 grade iar izolat vor cobori si pana la -28... -25 de grade.

In plus, in zonele in care temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul zilei, zapada de pe marginea drumurilor incepe sa se topeasca, iar cand temperaturile scad, mai ales pe timpul noptii, se pot forma pelicule de gheata.

Atentie la viteza cu care circulati!

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#conditii trafic duinica, #ceata duminica, #drumuri inchise duminica , #trafic rutier