Solutie la Agigea: Pod mobil peste Canalul Dunare Marea Neagra

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 18:20
1943 citiri
Solutie la Agigea: Pod mobil peste Canalul Dunare Marea Neagra
Foto: Replica

Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) Constanta a anuntat, joi, instalarea la Agigea a unui punct fix de traversare a Canalului Dunare Marea Neagra de catre mijloacele de transport rutier de peste 3,5 tone.

Directorul general al ACN, Daniel Georgescu, a anuntat joi ca a inceput sa organizeze, in colaborare cu Compania Navrom Galati, un sistem de transport peste Canalul Dunare Marea Neagra, al autovehiculelor ce au restrictie de traversare a podului rutier de la Agigea.

"Am convenit cu partenerii nostri, Navrom Galati, sa autorizam utilizarea unei gabare (nava autopropulsata de mari dimensiuni - n.red.) ca pod plutitor pentru traversarea autocamioanelor peste Canalul Dunare Marea Neagra, in zona Agigea, in perioada de impunere a restrictiilor de circulatie de catre CNADNR peste pod. Aceasta nava va suplini practic bacurile ce ar fi putut realiza transportul peste canal, dar la un grad de eficienta mult mai mare", a declarat Georgescu.

Podul de la Agigea risca sa se prabuseasca

Directorul ACN a mai spus ca in prezent Navrom Galati pregateste nava respectiva instaland o rampa de incarcare a autovehiculelor la pupa. Pe gabara respectiva vor putea fi incarcate si transportate simultan, intr-o singura cursa, 12 autotrenuri incarcate cu marfa, traversarea durand maxim 25 de minute.

"Deocamdata nu va pot spune nimic despre costurile de transport cu gabara, dar cert este ca reprezentantii Navrom Galati vor doar sa amortizeze costurile cu combustibilul si salariile marinarilor. Din calculele preliminare se pare insa ca tariful de traversare cu podul mobil va induce costuri mai mici decat consumul de carburanti pe rutele ocolitoare", a precizat Georgescu.

Ponta, in inspectie si la Agigea: Nu pot sa las podul sa cada

Pentru realizarea punctului de imbrcare-debarcare a autovehiculelor pe nava gabara, ACN va creste nivelul apei din Canalul Dunare-Marea Neagra cu 45 de centimetri.

Dupa instituirea restrictiilor de circulatie la 1 octombrie, pe podul rutier de la Agigea nu mai au voie sa circule autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, pana la finalizarea reparatiilor capitale la infrastructura de sustinere a tablierelor.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#pod mobil Agigea, #risc prabusire pod Agigea, #pod Agigea trafic restrictionat , #trafic rutier