Trafic cu restrictii de Florii - vezi pe unde nu se circula

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 10:30
1188 citiri
Trafic cu restrictii de Florii - vezi pe unde nu se circula

Circulatia autoturismelor va fi restrictionata si duminica, in mai multe zone din Capitala, unde se va desfasura o procesiune religioasa cu ocazia Floriilor.

Duminica, intre orele 13:30 si 15:30, traficul rutier va fi restrictionat pe traseul Biserica Franceza - Statuia Aviatorilor - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - Calea Victoriei - starda G-ral Berthelot - Catedrala Sf. Iosif, informeaza Brigata Rutiera.

Totodata, politistii le recomanda soferilor ca, duminica, sa evite, pe cat posibil zona de desfasurare a evenimentului religios, sa foloseasca masinile personale cat mai putin si sa se deplaseze cu mijloacele de transport in comun, sa respecte indicatiile agentilor rutieri si sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de credinciosi.

Si sambata au fost restrictii de circulatie pentru procesiunea religioasa din ajunul Floriilor. Mii de credinciosi - 800 de preoti din protoieriile Bucuresti si Ilfov, ierarhi, monahi si mireni - au participat, sambata la cea de-a saptea editie a Pelerinajului de Florii, organizat de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor.

Pelerinajul a inceput la ora 16:15 in curtea Manastirii Radu Voda, unde episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Varsanufie Prahoveanul, a sfintit ramurile de salcie care au fost impartite credinciosilor.

Evenimentul s-a desfasurat pe traseul: strada Radu Voda, bulevardul Marasesti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Voda, strada Serban Voda, cu oprire la Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou, strada Principatele Unite, strada Ienachita Vacarescu, strada Sfanta Ecaterina, cu oprire la Biserica Sfanta Ecaterina, Paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul, strada Bibescu Voda, Aleea Dealul Mitropoliei.

La Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou, procesiunea a fost intampinata de preotii si credinciosii de la sfantul lacas si din parohiile Sfantul Mare Mucenic Dimitrie - Slobozia si Sfantul Alexie din Protoieria sectorului 3 al Capitalei, iar la Biserica Sfanta Ecaterina, procesiunea a fost intampinata de preotii profesori si studentii teologi de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucuresti.

"Este ca o marturie in Cetate. Astazi avem procesiune noi ortodocsii, maine fratii nostri catolici", a declarat presei parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Evenimentul s-a incheiat, in jurul orei 17:30, la Catedrala Patriarhala, unde pelerinii au fost intampinati de catre patriarhul BOR, Daniel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#trafic oprit florii procesiune, #procesiune catolici florii , #trafic rutier