Lungul drum spre casa dinspre Valea Prahovei: In sfarsit, se circula mai bine UPDATE

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 17:53
23706 citiri
Lungul drum spre casa dinspre Valea Prahovei: In sfarsit, se circula mai bine UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Duminica s-a circulat pe Valea Prahovei mai bine decat sambata si neasteptat de bine fata de miercuri, cand zeci de mii de turisti s-au inghesuit pe singurul drum national catre statiunile montane si s-a circulat in coloana de la Breaza la Predeal pret de cateva ore bune.

Desi la orele pranzului traficul s-a intensificat si s-au format coloane de masini la Posada si Comarnic, acum se circula fluent, chiar daca in continuare sunt foarte multe masini in trafic.

UPDATE 17:45 - Traficul rutier este foarte intens la aceasta ora pe DN7 Sibiu-Ramnicu-Valcea-Pitesti. In judetul Valcea, masinile circula cu viteza redusa pe tronsonul Gura Vaii-Ramnicu-Valcea-Budesti.

Totodata, s-au format coloane si pe DN67, in dreptul municipiului Ramnicu-Valcea, inainte de intersectia cu DN7. In judetul Arges, cel mai greu se circula pe tronsonul Lintesti-Draganu- Bascov (tot pe DN7).

Vestea buna este ca traficul rutier a scazut in intensitate pe DN1, pe Valea Prahovei, si a devenit fluent. La fel si pe DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti.

Pe autostrada A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti, inca se circula in coloana.

UPDATE 16:30 - Traficul rutier a scazut in intensitate pe DN1, pe Valea Prahovei, devenind fluent, informeaza centrul Infotrafic al Politiei Rutiere.

In schimb, pe unde a fost deviat traficul de pe Valea Prahovei, pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti circulatia inca este intensa. Se merge cu viteza ceva mai redusa la intrarea pe podul peste raul Teleajen, intre Boldesti-Scaeni si Blejoi.

Pe autostrada A1 inca se mai formeaza coloane la intrarea in Bucuresti.

De asemenea, pe DN7 Sibiu - Ramnicu-Valcea - Pitesti, traficul rutier este foarte intens la aceasta ora, informeaza politistii. In judetul Valcea, autovehiculele ruleaza cu viteza redusa in zona municipiului Ramnicu-Valcea, intre Bujoreni si intersectia cu DN67, motiv pentru care s-au si format coloane pe DN67, in dreptul orasului, anunta Infotrafic.

UPDATE 16:00 - Ultimele informatii din trafic arata ca se circula bine la aceasta ora pe Valea Prahovei, distanta dintre Brasov si Comarnic putand fi parcursa in aproximatix in 45 de minute.

UPDATE 15:15 - La aceasta ora, traficul rutier a mai scazut in intensitate pe DN1, pe Valea Prahovei. Pe sensul de mers catre Bucuresti inca se circula in coloana, dar fluent, la iesirea din Sinaia catre Posada si la intrarea in Comarnic, anunta Centrul Infotrafic.

Pe DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti se circula in coloana intre Gura Vitioarei si Coada Malului.

Pe DN7 Sibiu-Ramnicu-Valcea-Pitesti traficul rutier este intens. Cu viteza ceva mai redusa se circula in zonele Talmaciu (judetul Sibiu), Calimanesti, Bujoreni, Ramnicu-Valcea (judetul Valcea) si Valea Ursului - Bascov (judetul Arges), unde unii soferi in continuare incetinesc mai mult decat este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferata inchisa.

In judetul Valcea s-a format coloana de masini si pe DN67, in dreptul municipiului Ramnicu-Valcea, la intersectia cu DN7.

Pe centura Bucurestiului inca se circula usor ingreunat pe sensul de mers Chiajna - Chitila, din cauza unui autocamion defect.

De asemenea, inca se circula in coloana pe A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti.

14:15 - La aceasta ora traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers catre Bucuresti. Se circula in coloana de la limita cu judetul Brasov pana la intrarea in Busteni, in dreptul statiunii Sinaia si in zona Posada. Totusi, fata de ora 12:00, numarul de masini a mai scazut, spun politistii rutieri.

Pe DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti circulatia s-a intensificat. A fost semnalata o singura problema de trafic, in zona Homoraciu, cand bariera a fost coborata la trecerea trenului.

Pe DN73A Rasnov-Predeal (Paraul Rece) nu se mai circula in coloana la intersectia cu DN1.

Pe DN7 Sibiu-Ramnicu-Valcea-Pitesti traficul rutier s-a intensificat. Cu viteza ceva mai redusa se circula in zonele Talmaciu (judetul Sibiu), Calimanesti, Bujoreni, Ramnicu-Valcea (judetul Valcea) si Valea Ursului-Bascov (judetul Arges), unde unii soferi incetinesc mai mult decat este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferata inchisa, mai arata Infotrafic.

De asemenea, pe centura Bucurestiului se circula usor ingreunat pe sensul de mers Chiajna-Chitila, din cauza unui autocamion defect.

Totodata, au inceput sa se formeze coloane de masini si pe A1, la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti.

"Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers, iar celor care incheie coloanele sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp", se mentioneaza in mesajul Infotrafic.

UPDATE 10:45 - Pe Valea Prahovei incepe sa se aglomereze, pe masura ce turistii se intorc din statiunile montane. Este de asteptat ca astazi sa se circule bara la bara.

Centrul Infotrafic a anuntat ca la aceasta ora traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers catre Bucuresti. Incep sa se formeze coloane de masini la intrarea in Busteni dinspre Azuga, la Sinaia si pe tronsonul Posada-Comarnic.

Din acest motiv, politistii rutieri le recomanda celor care pornesc dinspre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti.

Si sambata s-a mers bara la bara de la intrarea in Predeal pana in Busteni, in conditiile in care traficul a fost deviat de politisti pe variantele ocolitoare inca de la orele pranzului.

Pe drumul de intoarcere, prin statiunile de pe Valea Prahovei, cateva zeci de minute de stat in coloana pot fi evitate ocolind drumul national in doua puncte: Zamora, in paralel cu Busteniul, si prin Breaza, dintr-un capat in altul, desi drumul este mai prost.

De asemenea, politistii avertizeaza ca traficul rutier a fost restrictionat pe prima banda a sensului de mers Brasov - Ploiesti, pe DN1, in zona localitatii Cornu, la km 98+300 de metri, din cauza surparii acostamentului pe o lungime de aproximativ 25 - 30 de metri,

Avand in vedere numarul enorm de masini care urmeaza sa treaca astazi pe aici, este posibil sa se formeze coloane si in acesta zona.

"Intrucat este posibil sa se ingreuneze circulatia si pe DN73A Rasnov - Predeal (Paraul Rece - n.red.), la intersectia cu DN1, amintim ca in Bucuresti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circuland pe ruta DN73 Brasov - Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti", mai spun politistii.

Totusi, duminica dimineata nu existau drumuri inchise din cauza conditiilor meteo sau a unor accidente rutiere.

Insa pe unele drumuri de la munte se circula inca in conditii de iarna, dupa ninsorile de zilele trecute, astfel ca soferii sunt atentionati sa circule prudent, sa pastreze distanta de siguranta fata de masina din fata si sa mearga incet.

Cele mai circulate drumuri aflate in aceasta situatie sunt DN7C (jud. Arges), DN7A Voineasa (jud. Valcea) - limita cu judetul Hunedoara, DN67C Novaci - Ranca (jud. Gorj), DN18 (jud. Maramures) si DN17 (jud. Suceava si Bistrita-Nasaud), arata centrul Infotrafic.

Drum bun si va tinem la curent pe parcursul zilei!

Pasajul feroviar de la Câmpina a fost demolat. Când se va relua circulația pe DN1 în zona afectată FOTO VIDEO
Pasajul feroviar de la Câmpina a fost demolat. Când se va relua circulația pe DN1 în zona afectată FOTO VIDEO
Lucrările executate de CNAIR pe DN1, lângă Câmpina, au început, marți, 19 martie, iar cea mai mare parte din pasaj a fost deja demolată. Șoferii care aveau de gând să circule astăzi sau...
Noi reguli de semnalizare rutieră, promulgate de președintele Iohannis. Armonizarea legislației din România cu cea europeană
Noi reguli de semnalizare rutieră, promulgate de președintele Iohannis. Armonizarea legislației din România cu cea europeană
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 18 martie, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice....
#trafic rutier, #ariante ocolitoare DN1, #trafic Valea Prahovei , #trafic rutier