Ziare.com

UE: Amenzile de circulatie se vor aplica indiferent de statul din care provine soferul

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 19:56

   

UE: Amenzile de circulatie se vor aplica indiferent de statul din care provine soferul
Consiliul de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana a aprobat joi o propunere de directiva care prevede executarea amenzilor de circulatie indiferent de statul din care provine soferul.

"In Romania in acest moment nu se pot pune in executare procesele verbale de contraventie, devenite titlu executoriu, pentru cetatenii straini care au incalcat normele de circulatie. Sunt 37.000 de procese verbale de contraventie intocmite cetatenilor straini care, in calitate de conducatori auto, comit incalcari ale legislatiei rutiere" a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a participat la reuniunea Consiliului de Ministri, organizata la Bruxelles, informeaza Mediafax.

Abaterile pentru care vor fi aplicate prevederile directivei sunt depasirea vitezei, neutilizarea centurii de siguranta, neoprirea la culoarea rosie a semaforului, conducerea vehiculului in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, neutilizarea unei casti de protectie, conducerea pe banda destinata urgentelor si utilizarea telefoanelor mobile sau a altor mijloace de comunicatii in timpul condusului.

Propunerea de directiva se fundamenteaza pe rezultatele unor studii ale Comisiei Europene care au aratat ca un numar semnificativ de cetateni nerezidenti se sustrag sanctiunilor rutiere aplicate pe teritoriul statelor membre pe care se afla sau il tranziteaza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2115 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asiguratorii trebuie sa devina prietenii nostri de incredere

EUROPA va deveni incet incet habitatul comun

deocamdata ne mai furam caciula dar vom deveni

curand doar numere inregistrate, filmate, bune de

plata cand gresim, semnal pentru care ar fi cazul

acuma sa ne gandim si la respectarea legii pentru

motivul evident : respectul legii devine rentabil!

faptul ca si oamenii din asigurari fac distinctie

intre bine si rau, bonus/malus, ne va putea educa

 

Oho

mai trebuie trase si legiile la nivel comun ,de exemplu la circultie. In Ro si in unele State se da o amenda fixa pentru o abatere de viteza excesiva . De exemplu ai depasit cu 50km/h in localitate amenda 200 euro ! In Germania si in alte state i-ti spune judecatorul ca amenda este echivalentul la venitul soferului de pe 14 zile lucratoare . ergo la un strungar din uzina Mercedes amenda va fi 1200 Euro si la propitarul uzinei amenda va fi 300.000 Euro asa intelege leguitorul in Germania pedepsirea cu acceiasi masura in asa fel incit fiecare indierent de marimea portofelului sa nu mai faca acceasta abatere.Oare in Ro ce amenda ari trebui sa i aplice la Prigoana Junior cind o ia razna cu masina ? Daca ari fi dupa legea din Germania miine numai merge decit cu 50 sau max 70km/h si legea si ar atinge scopul .Pai nu ?

 

gresit !

si in Germania sint amenzi fixe. confunzi cu alte tari.

Amenzi de circulatie

De la 01.10.2010 pot fi amendati cetatenii straini care comit nereguli de circulatie pe teritoriul altor state (referirea este la UE). Daca acestia nu platesc amenda in tara in care au comis delictul, aceasta poate fi trimisa autoritatilor de la domiciliul faptuitorului. In acest caz insa, suma incasata nu va fi trimisa in tara in care s-a comis abaterea. Pentru a-si proteja cetatenii, cel putin unele tari, vor solicita ca motivul amenzii sa fie clarificat in limba materna a faptuitorului, iar acestuia sa i se dea dreptul sa se apere. De exp. jutitia germana poate examina temeiul in care a fost acordata amenda si daca suma este in conformitate cu delictul comis.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor