Atentie soferi! Peste 3.200 de politisti, 400 de radare si un elicopter supravegheaza traficul

Luni, 15 August 2011, ora 13:00
2364 citiri
Atentie soferi! Peste 3.200 de politisti, 400 de radare si un elicopter supravegheaza traficul
Foto:crimetime.ro

Peste 3.200 de politisti rutieri au fost scosi in strada luni pentru a asigura conditii bune de circulatie participantilor la trafic, in special pe drumurile care fac legatura intre statiunile montane si cele de pe litoral.

"Intrucat sunt estimate aglomerari pe autostrazile A1, A2 si pe D.N.1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numarul de echipaje de politie rutiera pregatite sa asigure un dispozitiv rutier flexibil, care sa fie in masura sa combata principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, sa sanctioneze cu fermitate incalcarea normelor de circulatie pe drumurile publice si sa asigure siguranta circulatiei in punctele sau zonele cu risc marit de victimizare sau atunci cand acest lucru se impune", se arata intr-un comunicat remis presei de Politia Romana.

Totodata, incepand cu ora 17.00, politistii rutieri aflati pe autostrada A2 si pe D.N.1 vor fi sprijiniti de un elicoper al Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I, care va monitoriza traficul.

Politistii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, in cadrul actiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care si sistemele de masurare a vitezei de tip "TRU-CAM", care masoara viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Totodata, participantii la trafic vor fi informati permanent cu privire la valorile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Politia Romana le recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

Politistii rutieri mai recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.

C.B.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#radare trafic, #politisti supraveghere trafic rutier , #trafic