Cele mai aglomerate drumuri din Romania

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:00
3962 citiri
Cele mai aglomerate drumuri din Romania

Cele mai aglomerate drumuri din Romania sunt DN 1, intre Bucuresti si Ploiesti, dar si soseaua care face legatura intre Bucuresti si Giurgiu.

Portiunea de 3,5 kilometri dintre Centura Bucuresti si Otopeni, de pe DN 1, este cea mai aglomerata sosea a tarii, cu 54.000 de autovehicule care trec in fiecare zi pe aici. Distanta de 5,4 kilometri cuprinsa intre iesirea din Bucuresti si Centura, tot pe DN 1, este a doua in top, cu o medie zilnica 53.200 de autovehicule, potrivit Money.ro.

Cele doua segmente de drum sunt urmate in acest clasament de primii 40 de kilometri ai drumului Bucuresti - Giurgiu, care este strabatut zilnic de 47.000 de autovehicule, in timp ce alte 40.000 se inregistreaza in fiecare zi intre Caldarusani si Moara Vlasiei, pe DN 1.

In top se mai afla si DN 22 Tulcea - Constanta si soseaua Pitesti - Craiova, fiecare cu peste 30.000 de autovehicule in fiecare zi. Aproape 30.000 de autovehicule trec zilnic si pe pasajul de 2,3 kilometri de la intrarea in Deva.

Traficul rutier a crescut, in Romania, cu mai mult de 50% in ultimii cinci ani. Cele mai aglomerate drumuri sunt, de departe, cele nationale, urmate de mare distanta de cele judetene si de cele comunale. Exista chiar si drumuri nationale care sunt strabatute in fiecare zi de peste 16.000 de autovehicule.

Masuratoarea traficului rutier la nivel national se face o data la fiecare cinci ani. In Romania exista aproape 50.000 de kilometri de drumuri nationale si judetene.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cele mai aglomerate drumuri, #Romania sosele aglomerate, #trafic aglomerat Romania , #trafic