Circulatie ingreunata in Valcea, Caras-Severin si Mehedinti, din cauza zapezii

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 12:03
2365 citiri
Circulatie ingreunata in Valcea, Caras-Severin si Mehedinti, din cauza zapezii

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, marti dimineata, nu erau drumuri nationale cu circulatia oprita din cauza zapezii sau a viscolului, insa taficul rutier se desfasura ingreunat, din pricina stratului de zapada care masoara intre unu si zece centimetri, pe unele drumuri nationale.

Astfel, pe unele drumuri nationale secundare, circulatia rutiera este redusa, informeaza Politia Romana, prin intermediul unui comunicat de presa. Judetele in care exista probleme sunt Caras-Severin si Mehedinti, insa cel mai afectat este Valcea.

Astfel, drumurile cu circulatie ingreunata sunt DN67D Baia de Arama - Baile Herculane, pe tronsonul Obarsia Closani (judetul Mehedinti) - Baile Herculane (judetul Caras-Severin), DN7A Brezoi - Voineasa, in zona Voineasa (judetul Valcea), precum si DN7D Cainenii Mici - Poiana, pe tronsonul Pripoare - Poiana (judetul Valcea).

Avand in vedere faptul la ora 12.00 a intrat in vigoare o atentionare cu cod galben de ninsori si viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, si va fi valabila pana maine, la ora 12.00, Politia Romana le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu si-au echipat corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc.).

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti ca, inaintea inceperii deplasarii, sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata, accesand paginile de Internet ale Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R. (http://www.politiaromana.ro, sectiunea Infotrafic), Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, (http://www.cnadnr.ro, sectiunea Situatia drumurilor nationale) si Administratiei Nationale de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro ).

Cod galben de ninsori si viscol: minus 20 de grade in Bucuresti

Directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat ca marti va intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol pentru mai multe zone din tara.

"In urmatoarele ore ANM va emite o atentionare cod galben de viscol si ninsori care va incepe maine (marti - n.re.) la ora 12:00. In jurul pranzului va incepe in Banat, apoi Oltenia, Muntenia, si toata Moldova pana pe 12 decembrie la ora 12:00. (...) In Banat va trece destul de repede si vantul nu va mai fi atat de puternic si in nordul Moldovei la fel. In rest, incepand de maine de la 14:00 pana miercuri va fi viscol", a spus Sandu.

Acesta a precizat ca in Capitala se vor inregistra temperaturi extrem de mici.

"Joi noaptea asteptam minus 20 de grade in Bucuresti", a spus Sandu.

Romania, blocata de nameti - drumuri si scoli inchise, localitati fara curent

Codul galben este emis pentru judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si Municipiul Bucuresti.

Va ninge in majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente in primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia si Moldova. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea de polei.

Trafic ingreunat in tara - vezi ce drumuri sunt afectate de zapada

Ziua de duminica a fost cea mai grea din acest inceput de iarna. Zeci de drumuri au fost inchise, iar peste doua sute de localitati au ramas fara curent electric, impreuna cu multe sectii de votare.

F.N.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trafic ingreunat zapada, #trafic Romania zapada, #ninsori drumuri Romania, #trafic afectat zapada , #trafic