Aglomeratie in toata tara: Romani blocati in trafic pe drumuri, in vami, dar si la intrarea in Grecia

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 15:01
5170 citiri
Aglomeratie in toata tara: Romani blocati in trafic pe drumuri, in vami, dar si la intrarea in Grecia
Foto: captura Video Facebook Pro TV

Traficul rutier este aglomerat, vineri, in aproape toata tara, romanii plecand in numar mare in vacanta de Paste 1 Mai, dar si din cauza lucrarilor de raparatii.

Inca de vineri dimineata, politistii au anuntat ca pe DN 1 circulatia se desfasoara cu dificultate. Polistii au transmis ca pe DN1, in zona statiunilor montane, traficul rutier este intens pe sensul de mers Ploiesti catre Brasov. Valorile de trafic erau ridicate si pe DN1 Centura de Vest a Ploiestiului catre Brasov. De asemenea, s-a circulat in coloana de la km 126 (Busteni) - 138 (Azuga), in Comarnic coloana depasind un kilometru.

De asemenea, politistii au avertizat ca pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, in zona lucrarilor de la kilometrul 36, pe podul peste raul Arges (Cascioarele, judetul Giurgiu), unde traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers catre Bucuresti) pe calea 1 (sensul catre Pitesti) se circula in coloana.

Sunt recomandate rute alternative:

- pentru sensul spre Pitesti: iesire la km 30 (Palanca) - DJ 401A - Gaiseni - Potlogi - DJ 711A si reintrare pe autostrada la km 49 (Corbii Mari);

- pentru sensul spre Capitala: iesire la km 44 (Vanatorii Mici) - DN 61 - Crevedia Mare - DJ 601 si reintrare pe autostrada la km 30 (Bolintin - Vale).

Trebuie precizat ca pana pe 1 mai, circulatia vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone (altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane), este interzisa pe 3 tronsoane de drumuri nationale si autostrazi, pe ambele sensuri de mers, astfel:

1. - Autostrada A2, intre localitatile Bucuresti - Fundulea - Lehliu - Fetesti - Cernavoda - Constanta;

2. - DN 7, intre localitatile Pitesti - Ramnicu Valcea - Vestem;

3. - DN 39, intre localitatile Agigea si Mangalia.

Restrictia de tonaj este impusa in zilele de 27 aprilie, intre orele 16:00 - 22:00, iar in datele de 26, 28, 29, 30 aprilie si 1 mai, in intervalul orar 06:00 - 22:00.

In perioada 25 aprilie - 02 mai 2019, circulatia este reluata pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, pe sensul catre litoral, intre kilometrii 77 si 84 (Dor Marunt - Dragos Voda, judetul Calarasi), cu restrictie de viteza de 80 km/h.

Aglomeratie si in vami

Plecarile romanilor din aceasta perioada au aglomerat si vamile, iar autoritatile au luat masuri pentru fluidizarea traficului la punctele de frontiera.

"Se preconizeaza o crestere a traficului de persoane si mijloace de transport atat pe sensul de intrare, cat si pe sensul de iesire din tara. Pentru evitarea aglomerarilor, Garda de Coasta a dispus toate masurile aflate in competenta pentru reducerea timpilor de asteptare si asigurarea unui confort eficient si operativ. In acest sens, va fi folosita la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, in limita configurantei acestora", precizeaza reprezentantii Garzii de Coasta, arata Cuget Liber.

In plus, romanii au aglomerat si vamile de la intrarea in Grecia. De exemplu, in vama Makaza, un punct de trecere intre Bulgaria si Grecia era plin de romani care vor sa petreaca vacanta de Paste la greci, transmite Pro TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#trafic blocat sarbatori, #trafic aglomerat Paste , #trafic