Restrictii de trafic langa Parlament pana duminica pentru spectacole de teatru de Centenar

Miercuri, 22 August 2018, ora 07:15
1942 citiri
Restrictii de trafic langa Parlament pana duminica pentru spectacole de teatru de Centenar
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul rutier este restrictionat de marti seara pana duminica, 26 august, in zona Parlamentului, cu ocazia evenimentului cultural-artistic Spectacolul "Vlaicu Voda".

Circulatia se va desfasura restrictionat intre orele 20:00 si 23:00 pe bd. Libertatii, intre calea 13 Septembrie si bd. Natiunile Unite, precum si pe bd. Unirii intre piata Constitutiei si bd. I.C. Bratianu, informeaza Brigada Rutiera a Capitalei.

Politistii rutieri precizeaza ca vor avea loc concerte si spectacole in aer liber in perioada mentionata si le recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta.

Sat medieval in Piata Constitutiei

Spectacolul "Vlaicu Voda" de Alexandru Davila, in regia lui Horia Suru, este unul dintre cele mai asteptate proiecte de pe agenda Centenarului Marii Uniri, fiind organizat de Teatrul Excelsior si Primaria Capitalei in Piata Constitutiei.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Excelsior, spectacolul face parte dintr-o productie-eveniment care isi propune sa readuca la viata satul medieval romanesc si obiceiurile sale specifice.

"Publicul de astazi va avea ocazia sa descopere cum se traia in tara noastra in secolul al XIV-lea, in vremea lui Vlaicu Voda (Vladislav I), domn al Tarii Romanesti intre 1364 si cca. 1377.

Lumea satului medieval isi va deschide portile in plin centru al Capitalei, iar publicul este invitat sa ii descopere muzica, dansurile, savuroasele mancaruri si licori traditionale, precum si activitatile mestesugaresti stravechi - toate intr-o adevarata lectie de istorie interactiva. Aceasta calatorie senzoriala in timpuri indepartate va prefata spectacolul "Vlaicu Voda", care va incepe la ora 21,00", se arata in comunicatul citat.

Satul medieval construit in marime naturala in Piata Constitutiei va evoca, in cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum sase veacuri.

Noua case, opt turnuri de aparare, patru ateliere de mestesugari, un han si o biserica (interpretare dupa Biserica San Nicoara, Curtea de Arges), sute de costume si masti populare, zeci de muzicieni (instrumentisti, cor si ansamblu arhaic), alaturi de sateni, strajeri, calareti, mestesugari (olari, pielari, sculptori in lemn si tesatoare) vor reconstitui, exact ca odinioara, atmosfera tipic medievala. Publicul de astazi va avea astfel sansa unica de a patrunde dincolo de povestea desprinsa din paginile istoriei si de a-i intelege sensurile profunde, precizeaza organizatorii.

Intrarea publicului in satul medieval este libera, iar accesul la spectacolul "Vlaicu Voda" se va face pe baza de rezervare, pe site-ul www.bilet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trafic restrictii Parlament , #trafic