Fotografia zilei: Se surpa asfaltul sub noi in buricul Capitalei

Vineri, 22 Mai 2015, ora 14:15
5079 citiri
Fotografia zilei: Se surpa asfaltul sub noi in buricul Capitalei

Soferii bucuresteni s-au confruntat zilele acestea cu doua mari probleme, una mai surprinzatoare ca alta, in ambele cazuri autoritatile mobilizandu-se sa gaseasca rapid solutii.

Mai intai s-a surpat asfaltul in zona Podului Izvor, pe Splaiul Independentei, in sensul de mers catre Opera Nationala si Eroilor. Cauza a fost o defectiune la reteaua de apa si canalizare.

Explicatii pentru asfaltul surpat langa Palatul Parlamentului: De ce "a cazut o bucata din strada"

Cei de la Apa Nova au inceput imediat lucrarile de reparatii, insa nu se stie cat vor dura, pana atunci circulatia pe unul dintre cele mai aglomerate trasee la orele de varf fiind blocata.

A doua situatie a fost si mai socanta. Joi, asfaltul a cedat si in dreptul Academiei Militare din Bucuresti din cauza sapaturilor care se fac pentru noua linie de metrou.

Se pare ca freza care sapa la metrou, Sfanta Filofteia, a urcat la sase metri, in loc de standardul de 12 metri, motiv din care asfaltul s-a umflat si a crapat.

Tara lui Dorel: Inca o gaura in asfalt blocheaza traficul in Bucuresti

Lamuririle transmise de Metrorex intr-un comunicat de presa au fost "complexe".

"Datorita unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puturi vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru sapat tuneluri 'Sfanta Filofteia' care asigura executia tunelului de metrou dintre statiile Academia Militara si Eroilor 2. Acest fapt a determinat iesirea la suprafata a unei cantitati de material (emulsie bentonitica) si umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m", se precizeaza in documentul citat.

Metrorex, explicatii pentru gaura din asfalt: De vina e presiunea "Sfintei Filofteia"

Joi seara, dupa ora 20:00, problema era pe cale sa fie rezolvata definitiv, insa traficul era in continuare afectat, dupa cum arata imaginile surprinse de corespondentul Ziare.com.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#asfalt surpat Izvor, #groapa asfalt Izvor, #gaura asfalt Metrorex, #gaura asfalt Academia MIlitara , #trafic