Glume despre EURO 2008 si traficul din Capitala, la conferinta OCDE de la Bucuresti

Luni, 23 Iunie 2008, ora 17:32
1560 citiri
Glume despre EURO 2008 si traficul din Capitala, la conferinta OCDE de la Bucuresti

Deschiderea evenimentului de lansare a Studiului Economic asupra Marii Negre si Asiei Centrale (BSECAO 2008), cu tema "Promovarea muncii si a bunastarii: Provocari intr-un mediu global", a fost marcata de o serie de remarci amuzante, mai ales legate de cel mai intens eveniment fotbalistic din aceasta perioada, EURO 2008.

EURO 2008 ar putea fi denumit campionatul BSEC (Black Sea Economic Cooperation), avand in vedere tarile finaliste, iar traficul din Bucuresti este un semn al economiei prospere a Romaniei, au apreciat glumind participantii la reuniunea de lansare a unui studiu economic despre Marea Neagra.

Secretarul general adjunct al OCDE, olandezul Aart de Geus, a facut referire la recentul meci dintre Romania si Olanda, si a spus ca daca cele doua tari au fost eliminate, toata lumea de la masa de discutii va tine cu Turcia, fiind o tara BSEC, anunta NewsIn.

Nici secretarul general al Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra, Leonidas Chrisanthopoulus, nu a putut ocoli subiectul EURO. "Editia de anul acesta a EURO poate fi numita campionatul BSEC, intrucat doua tari BSEC au ajuns in semifinala (Rusia si Turcia), iar Germania, semifinalista si ea, este observator al BSEC", a spus Chrisanthopoulus, grec de origine, dar care momentan locuieste la Istanbul.

Secretarul general adjunct al OCDE Aart de Geus a gasit in continuarea expunerii sale si alte motive de gluma in afara de fotbal. El a scos in evidenta pozitia "delicata" in care a fost pus la masa de discutii, asezat intre doi ministri romani, Lazar Comanescu si Paul Pacuraru.

Ministrul de Externe roman a replicat in gluma ca ar trebui sa aiba grija, pentru ca s-ar putea sa fie strivit. Geus a raspuns insa razand ca nu se simte nici strivit, nici amenintat, ci in siguranta, pentru ca ambii ministri sunt buni parteneri ai OCDE, ceea ce indica faptul ca "Romania si OCDE sunt prieteni".

Tonul discutiilor degajate, pe un ton glumet, la reuniunea despre Marea Neagra gazduita luni de Bucuresti, a fost dat de ministrul de Externe Lazar Comanescu, care a deschis sesiunea.

El si-a cerut scuze pentru intarzierea la conferinta, motivul fiind traficul excesiv din Bucuresti. Ministrul a vazut si partea plina a paharului: "Asa un trafic este un semn al economiei noastre prospere", a explicat seful diplomatiei romane.

Impreuna cu Italia si Franta, Olanda si Romania au facut parte din aceeasi grupa la Campionatul European de fotbal Euro 2008, denumita si "grupa mortii".

Studiului Economic asupra Marii Negre si Asiei Centrale abordeaza coerenta politicilor necesare cresterii oportunitatilor pentru noi locuri de munca in conditiile globalizarii, dimensiunea cheie fiind migratia, si a fost efectuat de Centrul de Dezvoltare al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#trafic, #Paul Pacuraru, #Euro 2008, #Lazar Comanescu, #OCDE, #Black Sea Economic Cooperation , #trafic