Iarna pe sosele: Vezi drumurile inchise sau pe care se circula cu dificultate UPDATE

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 18:18
15369 citiri
Iarna pe sosele: Vezi drumurile inchise sau pe care se circula cu dificultate UPDATE
Foto: Ziare.com

Iarna incepe sa-si arate coltii in mai multe zone din tara. Drumuri blocate, accidente, toate acestea sunt urmarile zapezii, poleiului si viscolului care au pus stapanire pe mai multe regiuni.

UPDATE: 19.55: In judetul Prahova, s-a luat masura devierii totale a traficului greu (vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) de pe DN1, dinspre Ploiesti catre Brasov, pe DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele, in vederea evitarii ambuteiajelor pe raza statiunilor montane.

In judetul Iasi, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe DN28A Targu Frumos - Pascani - Motca. Vizibilitatea este scazuta sub 100 de metri si, pe alocuri, sub 50 de metri. In aceleasi conditii se circula si pe DN2 Targu Frumos - Botosani.

Autoritatile locale din Sinaia au inchis, vineri seara, drumul care urca din statiune catre Cota 1.400 din Bucegi, in urma unui accident soldat cu trei raniti, produs in zona. O masina a derapat intr-o rapa adanca de 20 de metri.

Tot la Sinaia, pe doua strazi au avut loc mai multe tamponari. Din fericire, nu sunt victime.

In judetul Brasov, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe DN1 Brasov - Ploiesti. Vizibilitatea este scazuta sub 100 de metri si pe alocuri, sub 50 de metri. In zona localitatilor prahovene Comarnic si Busteni se circula in coloana.

In aceleasi conditii se circula si pe DN1A Cheia - Sacele.

Pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti traficul rutier este ingreunat din cauza vantului puternic si a lapovitei care a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

In judetul Giurgiu, pe DN6 Ghimpati - Mihailesti, se circula ingreunat din cauza ploii si a vantului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt conditii de formare a poleiului.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa), s-a luat masura opririi traficului rutier pe DN67C Novaci - Ranca.

Probleme au inceput sa apara de dimineata, dupa ce ninsorile au cazut din abundenta in mai multe judete. Astfel, in judetul Maramures, traficul rutier pe DN 18 B si DN 1C, la intrarea in municipiul Baia Mare, era partial blocat dimineata, din cauza caderilor masive de zapada, si se formasera cozi de masini.

Politia Rutiera a municipiului Baia Mare a facut eforturi sa fluidizeze traficul pe cele doua artere de circulatie si pe alte cai de acces in oras, insa circulatia se desfasura in continuare cu mare dificultate din cauza zapezii de pe carosabil.

Si circulatia pe mai multe drumuri nationale din judetul Harghita a fost afectata, in urma ninsorilor care au inceput sa cada din timpul noptii de joi spre vineri.

Vineri dimineata ningea abundent in zonele Odorhei, Praid si Gheorgheni, iar traficul era unul specific iernii pe DN 13A, Praid-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, DN 13 B, Praid-Bucin-Gheorgheni, si DN12 (E578), Izvoru Muresului-Toplita, carosabilul fiind acoperit de zapada.

Probleme erau si in judetul Alba. In zona statiunii Moneasa, zapada masura vineri dimineata 20 de centimetri pe sosea.

In zona statiunii montane a nins abundent toata noaptea, iar pe munte zapada ajunge de 35 de centimetri.

Conform relatarilor soferilor, se circula cu dificultate si pe drumurile din zonele Varfurile, Gurahont si Avram Iancu.

Si in judetul Mures, traficul rutier se desfasura in timpul zilei in conditii de iarna pe DN15 (E578), vizibilitatea fiind redusa, in unele locuri, si sub 50 de metri.

Pe toate drumurile din judetul Bistrita-Nasaud se circula in conditii de iarna vineri, ca urmare a ninsorilor abundente.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsori si viscol pentru intreaga tara, valabila de vineri dimineata pana in noaptea de vineri spre sambata, precum si avertizari cod portocaliu de viscol pentru mai multe zone de munte.

Inspectoratul General al Politiei Romane recomanda soferilor sa adapteze viteza in functie de starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa nu bruscheze comenzile si sa foloseasca luminile de intalnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili in trafic. Pe drumurile pe care exista zapada, gheata sau polei, anvelopele de iarna sunt obligatorii.

Iata prognoza meteo pentru vineri.

Citeste si cat timp castigi, dar cat risti daca mergi cu viteza si cum poti ajunge victima "efectului de turma" pe sosele.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#zapada drumuri blocate, #circulatie conditii iarna drumuri, #zapada trafic judete, #drumuri polei , #trafic
Comentarii