Romania inghetata: Autoritatile nu tin pasul cu vremea - vezi situatia drumurilor

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 23:59
16642 citiri
Romania inghetata: Autoritatile nu tin pasul cu vremea - vezi situatia drumurilor

Iarna continua sa faca probleme in toata tara. Dupa viscolul din ultimele zile, gerul pune stapanire pe intreaga tara. Zeci de drumuri raman, in continuare, blocate de nameti, mii de oameni sunt izolati in adaposturi si mai multe scoli au fost si vineri inchise.

Cele mai afectate judete sunt cele din sud-estul tarii, iar Constanta si Tulcea raman si vineri sub avertizarea cod galben de viscol.

Drumurile nationale din cele doua judete au fost inchise pentru deszapezire, activitatea porturilor a fost sistata si trenurile au intarzieri de pana la 500 de minute. Sase oameni au murit de cand au inceput ninsorile. Din cauza viscolului si a mormanelor imense de zapada, ambulantele nu ajung la pacienti. Un alt motiv de deces este socul hipotermic.

Persoanele aflate in situatii de urgenta pot apela nonstop si gratuit linia telverde 0800.86.82.82, iar operatorii ii vor indruma spre cel mai apropiat adapost, unde li se va acorda ajutor.

Meteorologii au anuntat vreme extrem de rece, in urmatoarele zile, in toata tara. Conform prognozei celor de la ANM, temperatura minima se va situa in jurul valorii de -25 de grade Celsius.

Ziare.com v-a prezentat LIVE situatia Romaniei sub zapada:

00:07 - A fost deschis traficul pe DN 4 Bucuresti - Oltenita pentru toate categoriile de vehicule.

22:32 - A fost deschis traficul pe DN 5B Ghimpati - Giurgiu.

21:45 - Peste 90.000 de apeluri de urgenta au fost receptionate la Serviciul 112, in perioada de valabilitate a codului portocaliu, dintre care mai mult de 4.200 au fost legate de conditiile meteorologice extreme, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale, citat de Mediafax.

21:30 - La ora 21:00 a fost deschis traficul pe urmatoarele drumuri nationale:

- DN 3 B pe sectorul Calarasi - Fetesti pentru toate vehiculele, iar pe sectorul Fetesti - intersectie cu DN 2A doar pentru vehiculele pana la 3,5 tone.

- DN 22 Tulcea - Constanta - Garvan doar pentru vehiculele pana la 3,5 tone

- DN 2A Urziceni - Constanta doar pentru vehiculele pana la 3,5 tone

- DN 38 Agigea - Negru Voda doar pentru vehiculele pana la 3,5 tone

- DN 39 Constanta - Vama Veche pentru toate vehiculele

20:30 - CNADNR anunta ca la ora 20:00 a fost deschis traficul pe DN 2 Bucuresti - Urziceni.

20:15 - CNADNR anunta ca la ora 19:30 a fost deschis traficul pe DN 1D Ciorani - Urziceni.

20:00 - In cursul unei conferinte de presa la Ministerul Transporturilor, oficialii au detaliat care este situatia in zonele afectate de conditiile meteo din ultimele zile. Astfel, vineri s-a actionat cu 775 de utilaje si traficul a fost decongestionat pe mai multe drumuri din tara:

- la ora 16:00 s-a deschis DN5, Bucuresti-Giurgiu;

- la 16:30 s-a deschis autostrada Bucuresti-Pitesti;

- la 16:30 s-a deschis traficul pe o ruta alternativa intre Bucuresti-Constanta, DN3 Bucuresti-Lehliu, Lehliu-Drajna-Fetesti, DN22, DN3;

- la ora 17:30 s-a deschis DN2 Urziceni-Buzau- Ramnicu Sarat.

Pe reteaua feroviara se depun in continuare eforturi, desi unele trenuri raman in continuare anulate. Se lucreaza pentru debocarea liniei unde a deraiat, joi, o garnitura de tren - s-a reusit deja ridicarea locomotivei si reasezarea acesteia pe linie. In functie de evolutia traficului se vor face adaptari, insa nu se intrevad deocamdata modificari.

In ceea ce priveste metroul bucurestean, a fost suplimentat parcul de material rulant, insa calatorii s-au mobilizat mai putin, au stat mai mult acasa, asa ca n-a fost o cere foarte mare, ci cu circa 10% mai mult fata de zilele obisnuite.

19:15 - CNADNR a anuntat ca la ora 18:30 a fost deschis traficul pe urmatoarele drumuri nationale: DN 21 Drajna - Calarasi, DN 31 Calarasi - Manastirea, DN 41 Giurgiu - Oltenita.

19:00 - CNADNR a anuntat ca la ora 18:00 a fost deschis traficul pe intregul traseu al Centurii Bucuresti pentru toate categoriile de vehicule.

18:45 - Potrivit bilantului MAI, in acest moment 2.000 de angajati sunt pe teren, cu 700 de mijloace de interventie - autospeciale si autovehicule.

Autoritatile se vor concentra mai mult asupra deszapezirilor drumurilor judetene.

18:30 - Actiunile de distribuire a conservelor de carne, apa minerala si benzina si motorina vor continua pe tot parcursul noptii.

17:55 - Vicepresedintele PDL, Mihaela Popa sustine marirea duratei vacantei de iarna pentru ca procesul didactic sa nu fie afectat de catre intemeperiile iernii. Senatorul Popa intentioneaza sa initieze o serie de dezbateri publice pe acest subiect, noteaza Agerpres.

17:52 - Cu febra de 40 de grade, doi bebelusi din localitatea Scutelnici din Buzau au putut fi salvati dupa mai bine de 8 ore, timp in care o masina de salvare s-a chinuit prin nameti sa ajunga la ei.

17:49 - Pompierii au venit, in Centrul Vechi din Bucursti, cu autospeciale ca sa dea jos turturii de jumatate de metru.

17:41 - Aprovizionarea magazinelor din zonele din sudul tarii este ingreunata de drumurile blocate de zapada in ultimele doua zile, iar comerciantii au cele mai mari probleme cu aprovizionarea cu fructe, legume si carne proaspata, conform Romania Tv.

17:39 - Salvamontistii si jandarmii montani din judetul Hunedoara cauta un barbat de 45 de ani care a disparut, in urma cu cateva zile, in Masivul Parang, unde exista riscul producerii de avalanse.

17:30 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca a fost

deschis traficul pe DN 2 Urziceni - Buzau - Ramnicu Sarat.

17:26 - 80 de turisti din Ucraina, Rusia si Grecia, blocati din cauza drumurilor inchise, au petrecut noaptea la hotel in Focsani, potrivit Romania Tv.

17:13 - Persoanele fara adapost, care nu vor sa petreaca noaptea in centrele sociale, vor primir caciuli, manusi si ciorapi, impartite de angajatii Primariei si cei ai ISU, potrivit Romania Tv.

17:11 - Salvamontistii din Sinaia si Busteni avertizeaza asupra riscului ridicat de producere a unor avalanse in Masivul Bucegi.

17:03 - Mai exista sub 100 de oameni blocati in masini, insa este vorba despre soferii care au ales voluntar sa nu isi paraseasca autovehiculele.

17:00 - CNADNR anunta ca a fost deschis traficul pe o ruta alternativa intre Bucuresti si Constanta pentru autovehiculele pana la 3,5 tone.

16:58 - "Au fost disciplinati toti conducatorii de tir si sunt aliniati pe una dintre benzi si nu ocupa soseaua. Toata lumea a inteles ca, atunci cand o autoritate spune ca o portiune de drum trebuie inchisa, aceasta decizie trebuie respectata. (...) Am apelat la colegii din MAI, astfel incat masurile sa fie mai ferme atunci cand soferii ignora sau neglijeaza mesajele", a spus si Anca Boagiu.

16:55 - "Zapada este foarte buna pentru agricultura, dar nu la fel de buna pentru cei din trafic. Vestea buna este ca viscolul s-a domolit, deci intram in normalitate. Aceasta survolare a avut obiectivul de a aduna date despre cele mai importante tronsoane, astfel incat autoritatile sa poata lua decizii in consecinta", a declarat premierul Emil Boc, dupa ce a coborat din elicopterul MAI.

16:52 - Dupa ce au survolat A1 si A2, premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu au revenit pe aeroport.

16:32 - Edilul Sorin Oprescu a convocat din nou comandamentul de iarna pentru vineri seara, la ora 20:00.

16:19 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca DN 5 Bucuresti - Giurgiu s-a deschis.

16:15 - In ultimele doua zile, s-au inregistrat 91.374 de apeluri la 112 in intreaga tara, 4.108 fiind incadrate ca evenimente in legatura cu ninsoarea. Peste 700 apeluri repetate, au fost si cetateni care au revenit cu 14 pana la 28 de apeluri. In Bucuresti 1.328 de apeluri la numarul unic de urgenta 112.

16:03 - Pe monitorul unui bancomat din Bucuresti este atasat urmatorul mesaj: "Momentan bancomatul este inghetat. Nu functioneaza. Folositi serviciile din interiorul bancii. Ne cerem scuze pentru discomforul creat. Va multumim!", noteaza Adevarul.

16:00 - Aeroportul Baneasa ramane deschis vineri noapte, fiind suspendata restrictia de operare pe timp de noapte, anunta Compania Nationale Aeroporturi Bucuresti

15:53 - Traficul rutier pe Autostrada Soarelui, pe sectorul Cernavoda - Fetesti, a fost reluat, informeaza Infotrafic. 33 de drumuri nationale sunt in continuare blocate, anunta Centrul Infotrafic.

15:48 - Potrivit MAI, pana acum am fost salvate 22 de persoane cu ajutorul elicopterelor.

15:45 - Cele 100 de persoane ramase in continuare in nameti se aflau pe raza judetului Ilfov, majoritate refuzand sa paraseasca masinile, a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Ioan Dascalu, citat de Agerpres.

15:38 - Mai multe lanturi de farmacii vor acorda sprijin persoanelor care se vor afla in dificultate din cauza temperaturilor scazute ce se anunta in urmatoarele zile, masura luata la solicitarea prefectului Capitalei si cu sprijinul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

15:31 - 44 de persoane au fost cazate si au primit mese si bauturi calde gratuite, in ultimele 24 de ore, in cadrul operatiunii demarate de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, potrivit unui comunicat al MDRTR, remis Ziare.com.

15:14 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) informeaza ca 39 de sectoare de drum national, centura Capitalei si autostrada Bucuresti - Constanta raman inchise traficului. Circulatia pe A1 a fost reluata doar pe sensul Bucuresti - Pitesti, doar pentru traficul de marfa.

15:06 - Un echipaj de pompieri intervine, vineri, pentru a scoate din nameti doua ambulante blocate in zona Schitu din judetul Giurgiu, alte doua echipaje fiind prezente in zona Uzunu pentru degajarea zapezii din jurul masinilor ramase blocate pe marginea soselei, potrvit Newsin.

14:47 - Bebelusii transportati cu elicopterele SMURD au ajuns in Bucuresti.

14:42 - Premierul Emil Boc se afla intr-un elicopter al MAI, de unde verifica situatia creata de visolul din ultimele zile. El va survola atat centura Capitalei, cat si autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti si A2 Bucuresti-Lehliu, potrivit Mediafax.

14:31 - Din cauza restrictiilor de tonaj impuse pe toate drumurile din Braila, trei TIR-uri au fost oprite, inca de joi, la 3 Movile, aproape de statia peco. Pompierii le-au dus apa si alimente soferilor, potrivit Adevarul.

14:20 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca fost a fost deschis traficul de marfa (cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone) pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti pe calea I ( sensul Bucuresti-Pitesti).

Circulatia autocamioanelor se va desfasura controlat (insotite de echipaje ale Politiei Rutiere), pe calea I (Bucuresti - Pitesti), in vederea evitarii ambuteiajelor ce se pot produce. Vehiculele transport persoane si cele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 to pot circula pe sensul Bucuresti - Pitesti pe ruta DN 7 Bucuresti - Gaesti- Pitesti, puncteaza CNADNR.

14:16 - Inspectoratul Scolar Arges a anuntat ca 1.822 de elevi din judetul Arges nu au mers la cursuri vineri, din cauza vremii nefavorabile, potrivit Newsin.

14:04 - Directorul de intretinere CNADNR, Cristian Andrei, a a precizat, pentru Newsin, ca drumurile nationale vor putea fi redeschise in urmatoarele sase-sapte ore, dupa expirarea codului galben, pentru autovehiculele mai mici de 3,5 tone.

13:56 - Ilfov face apel la toti conducatorii auto care au abandonat autoturismele pe Drumul National 4 (limita cu localitatea Frumusani, judetul Calarasi) si pe raza comunei Afumati sa revina la autovehicule pentru a le pune in miscare, deoarece in acea zona se va actiona pentru deszapezire.

13:51 - Pompierii militari din cadrul ISU Arges distribuie apa si alimente din rezerva de stat persoanelor blocate in masini pe autostrada A1.

"Avand in vedere ca majoritatea soferilor de tiruri sunt cetateni turci, iar acestia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis sa cumpere, din bani proprii, paine. Din aceeasi sursa financiara, pentru toti cei aflati in dificultate, au cumparat ceai si cafea", a precizat IGSU, citat de Mediafax.

13:48 - Vama Bechet a fost redeschisa vineri, insa doar pentru autoturisme, potrivit B1 Tv.

13:27 - Circulatia rutiera incepe sa revina incet-incet la normal. Inspectoratul de Politie Judetean Calarasi a anuntat ca mai multe drumuri au fost deschise, insa traficul se desfasoara in conditii de iarna, noteaza Adevarul.

13:14 - 579 de persoane se afla in adaposturi, potrivit bilantului MAI.

13:10 - 29 de localitati din Giurgiu sunt nealimentate cu energie electrica, anunta ENEL.

13:00 - Un bebelus de trei luni a fost dus de la Buzau cu elicopterul SMURD, fiind in stare foarte grava, in soc septic. Copilul are antecedente medicale, fiind operat din cauza unei malformatii cardiace.

12:55 - Aproape 50 de trenuri din tara sunt in continuare anulate, dar nu vor mai fi intarzieri la trenurile care urmeaza sa intre sau sa plece din Bucuresti Nord. Astfel, sunt anulate 48 de trenuri in tara si doua suburbane, anunta CFR.

12:50 - Vremea nefavorabila si riscul maxim de avalanse din Fagaras au dus la amanarea inaugurarii Hotelului de Gheata de la Balea Lac.

12:47 - Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat ca la punctele de coborare de pe poduri si pasaje sa fie prezenta cate o masina de interventie a operatorilor de deszapezire pentru a putea interveni cu solutii antiderapante.

12:44 - Sase elicoptere ale MAI aunt pregatite sa intervina in sprijinul persoanelor blocate de nameti.

12:39 - 1.500 de kilograme de conserve, 4.500 de litri de apa, 11 tone de motorina si sase tone de benzina de la rezervele de stat vor fi distribuite, in cursul zilei de vineri, persoanelor ramase inzapezite pe soselele din tara, potrivit MAI.

12:27 - Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI de tip M17 a preluat din localitatea Galbinasi, judetul Calarasi, doi adulti si un copil, care aveau nevoie de ingrijire medicala, indreptandu-se catre localitatea Cotofanca, pentru a lua alte persoane, potrivit reprezentantilor MAI.

12:19 - 100 de persoane sunt blocate in 88 de autoturisme, arata cifrele IGSU.

12:18 - "Exista o lista cu 25 de persoane care au nevoie de dializa. Lucram continuu, avem o relatie foarte buna cu ISU. Cand serviciile de ambulanta primesc un apel la 112 si stiu ca o situatie dificila, anunta ISU. Aceste structuri stabilesc unde fac interventii pe calea aerului la momentul actual. Prefectii si autoritatile locale ne sprijina cu utilaje de deszapezire", a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

12:16 - Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Mihai Capra i-a raspuns primarului Sorin Oprescu, care i-a taxat pe politistii din "filmele cu prosti", ce au intors utilajele de deszapezire pentru ca nu aveau roviniete. "Il asigur pe domnul primar ca nu a fost niciodata o astfel de problema si ca politistii si-au facut corect datoria", a spus Capra.

11:55 - In Bistrita, drumurile au fost distruse de materialul antiderapant, potrivit Realitatea Tv.

11:49 - "Strada este o prelungire a casei noastre. De aceea, fac un apel catre asociatiile de proprietari si catre societatile comerciale din sectorul 1 sa respecte obligatiile ce le revin si sa indeparteze zapada si gheata de pe caile de acces catre imobile si din fata magazinelor", transmite edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.

11:45 - Mai sunt 191 de localitati unde sunt probleme cu furnizarea energiei electrice.

11:42 - "Nu vom mai avea cod galben sau portocaliu in alte judete, asta inseamna ca intram in linie normala in ceea ce inseamna traficul. Vine insa gerul, asta inseamna ca trebuie sa intre in lucru protocoalele specifice: bine ar fi ca oamenii care pot evita deplasarile sa stea acasa in aceasta perioada. Persoanele fara adapost vor fi primele care vor beneficia de sprijin, pentru a nu cadea victime gerului", a declarat premierul Emil Boc.

11:40 - Premierul Emil Boc a anuntat, dupa intrunirea Comandamentului de Iarna, vineri, ca dupa pranz se va prelungi avertizarea de cod galben de ninsoare si viscol pentru judetele Constanta si Tulcea.

11:39 - O linie de autobuz a fost suspendata, o alta are un traseu mai lung, iar sapte au capatul inainte de terminale, potrivit purtatorului de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu, citata de Romania Tv.

11:38 - Vineri, 681 de scoli sunt inchise, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

11:31 - In judetul Ilfov au ramas nealimentate 12 de posturi de transformare. In cursul noptii, a fost reluata alimentarea cu energie electrica in cazul a 350 de clienti, fiind in continuare afectati, vineri, circa 290 de clienti, potrivit Enel.

11:26 - Raed Arafat a anuntat, la B1 Tv, ca vremea geroasa a mai facut doua victime in cursul noptii de joi spre vineri, bilantul victimelor decedate din cauza frigului in ultimele 24 de ore fiind de cinci.

11:23 - Bucurestenii pot beneficia de ceai si supa calda in aceasta perioada cu temperaturi scazute in cantinele DGASMB aflate la urmatoarele adrese: str. Sfantul Constantin, nr. 8, sector 1; Calea Grivitei, nr. 216, sector 1;str. Agricultori, nr. 44, sector 2; Bdul Dacia, nr. 196, sector 2; Calea Ferentari, nr. 91, sector 5; Sediul DGASMB, str. Foisorului 56-58; Policlinica sociala din str. Dristorului 81-88.

11:21 - Bucurestenii din sectorul 1 care nu indeparteaza turturii formati la case risca amenzi intre 200 si 500 de lei, in timp ce agentii economici sunt pasibili de sanctiuni de pana la 2.000 de lei, noteaza Newsin.

11:19 - In judetul Giurgiu au ramas nealimentate 192 posturi de transformare, fiind afectate 39 de localitati (zona de nord a judetului Giurgiu - Marsa, Goleasca, Bolintin Deal, Mihai Voda, Gradinari), se arata intr-un comunicat Enel, remis Ziare.com.

11:14 - Riscul de avalanse in Muntii Retezat din judetul Hunedoara este foarte ridicat, producandu-se deja doua alunecari masive de zapada, iar stratul de zapada depaseste un metru si jumatate, potrivit Antena 3.

11:07 - S-a redeschis circulatia pe A1 pe o banda, se circula cu 50 de kilometri pe ora si mai sunt zone cu gheata.

11:05 - A inceput comandamentul pentru situatii de urgenta, convocat la MAI. Participa si premierul Emil Boc.

11:03 - Centura Capitalei este blocata intre Afumati si Pantelimon, anunta TVR Info.

10:57 - Inca doua elicoptere ale MAI au fost trimise in misiuni in sprijinul persoanelor blocate in nameti.

10:45 - Activitatea didactica decurge normal in toate unitatile de invatamant din Bucuresti, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, citat de Agerpres.

10:41 - O femeie din Braila a murit, pentru ca ambulanta nu a reusit sa ajunga la timp, potrivit Antena 3.

10:30 - Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, Penitenciarul Bucuresti Jilava ajuta la deszapezirea soselei de centura a Capitalei cu un efectiv de 50 persoane private de libertate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

10:24 - Un tir s-a rasturnat pe A1, la kilometrul 64. Desi autoastrada este blocata la capete, soferii intra pe carosabil din localitati.

10:21 - La aceasta ora, traficul se desfasoara normal pe cele doua aeroporturi din Bucuresti, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresi

10:19 - Coordonatorul SMURD, Bogdan Oprita, a precizat ca doua femei care au nascut in Calarasi vor fi duse cu elicopterul in Bucuresti. "Au nascut acasa in localitati izolate. Riscul de hipotermie la nou-nascuti este mult mai mare decat la adulti, femeile si copiii trebuie monitorizati. Din dispozitia domnului doctor Raed Arafat, dupa ce se evacueaza persoanele din zona Calarasi si Giurgiu, vor fi evacuate si persoanele care au nevoie de dializa", a spus Oprita la Romania Tv.

10:13 - Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, a precizat ca "armata a fost trimisa cu tancurile pentru a interveni in zonele blocate de zapada. Si elicopterele MAI, precum si un elicopter SMURD sunt pe pozitii, gata oricand sa plece in misiuni de salvare. Jandarmii inarmati cu lopeti si cu utilaje pentru deszapezire sunt de peste 24 de ore in zonele afectate". Hulea a subliniat, la B1 Tv, ca jandarmii au actionat in timpul noptii in judetele Ilfov, Giurgiu, Ialomita.

10:09 - Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca "elicopterul SMURD a mers in zona Calarasi, o gravida a nascut, si mama si copilul sunt in stare buna. A doua misiune va fi de recuperare a gravidelor care au nascut ieri si azi noapte (minora de 13 ani si o alta femeie care a nascut la 4 dimineata).

Pe lista mai sunt si alte cazuri care asteapta, la Calarasi, Ialomita, Buzau, Giurgiu. Avem un om de legatura care lucreaza continuu cu Inspectoratul de Aviatie ca sa coordonam preluarea acestor cazuri. Recomandam sa se asculte toate indicatiile ISU, sa se foloseasca 112, numai daca este intr-adevar o urgenta. Daca se exagereaza si nu se dau date reale, riscam sa concentram fortele in alte parti decat cele unde sunt urgente.

10:05 - O femeie din judetul Dambovita a fost gasita moarta pe strada.

10:01 - Cinci oameni au ramas blocati, joi noaptea, in autocarul care ii transporta. Acesta a derapat din cauza zapezii si s-a rasturnat in camp, in comuna Oancea, din Galati, potrivit Romania Tv.

09:50 - O coloana de tiruri a fost condusa de echipaje ale politiei de pe Centura Sud Bucuresti catre iesirea pe autostrada A1, pentru deblocarea traficului si pentru a permite intrarea utilajelor de deszapezire, precizeaza CNADNR.

09:43 - Purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, a declarat ca un elicopter a plecat spre Budesti, pentru a prelua femeia si nou-nascutul.

09:21 - La Budesti, in Braila, o femeie a nascut in spitalul inchis din localitate. "Starea gravidei este buna, a nascut in conditii normale, am mobilizat tot personalul disponibil. Copilul are 2,6 kg, iar mama este la a patra nastere. Am dat ajutor la toti bolnavii care ne-au solicitat in aceasta perioada. Poate acum se realizeaza cat de mult ajuta toti locuitorii din Dudesti acest spital", a declarat Lucia Lefter, primarul din Dudesti, la Romania TV.

Mama in varsta de 27 de ani a nascut ajutata de personalul care fusese dat afara din spital.

09:41 - circulatia rutiera este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului pe 34 de drumuri nationale si 84 de drumuri judetene, se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic, remis Ziare.com.

09:32 - Peste 50 de localitati dintre cele 188 din sudul tarii ramase fara energie electrica din cauza zapezii au fost reconectate in noaptea de joi spre vineri la liniile electrice de joasa tensiune, anunta Agerpres.

09:15 - In Suceava nu mai ninge, iar circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Temperaturile in Bucovina au scazut in aceasta dimineata pana la -17 grade, potrivit Romania Tv.

09:15 - Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) a verificat joi, pana la ora 23.00, peste 200 de autovehicule cu masa autorizata mai mare de 3,5 tone, potrivit Newsin.

09:10 - Patru curse de pe Aeroportul Henri Coanda au fost anulate.

09:06 - In judetul Calarasi, mai multe drumuri nationale sunt blocate si mai multe localitati au ramas fara energie electrica. O persoana din localitatea Belciugatele a murit inghetata, dupa ce a plecat pe jos din localitate.

09:03 - Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanta s-au inregistrat in ultimele 24 de ore, fiind internate peste 180 de persoane cu fracturi sau luxatii.

09:00 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) informeaza ca vineri, pe 41 de drumuri importante din tara intre care si autostrazile A1 si A2, sunt probleme din cauza zapezii.

08:30 - Masinile parcate neregulamentar pe strazile din Bucuresti sunt ridicate si parcate in Aleea Matelotilor.

08:25 - Echipajele Autoritatii Rutiere Romane (ARR) si ale Registrului Auto Roman (RAR) se afla in zonele afectate de viscol si impart ceai cald, apa, mancare si paturi oamenilor care se afla blocati in trafic din cauza viscolului.

08:20 - 34 de localitati din judetul Dolj sunt in continuare fara curent electric.

08:15 - 60 de trenuri au intarzieri, unele chiar de peste 500 de minute, garniturile plecand sau sosind din gari cu intarzieri de peste 30 de minute, a declarat, pentru Realitatea TV, directorul de marketing al CFR Calatori, Adrian Vlaicu.

08:05 - Claudiu Palaz, prefectul judetului Constanta, a declarat, pentru Antena 3, ca se lucreaza in continuare la deszapezirea drumurilor impracticabile.

07:48 - Pasajul Lujerului din Bucuresti poate fi din nou folosit.

07:35 - "La ora 06:00, pe majoritatea strazilor principale din Bucuresti se putea circula in conditii bune. Probleme mai sunt in sectorul 6, unde materialul antiderapant nu a patruns pentru topirea zapezii", a anuntat primarul Sorin Oprescu, la primul comandament de iarna de vineri dimineata.

Oprescu: Se circula bine in Bucuresti, continuam deszapezirea

07:30 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) informeaza ca vineri, la ora 5.00, un numar de 28 de drumuri importante din tara erau inchise.

07:20 - Un barbat din Targoviste a fost transportat cu elicopterul la spital, dupa ce a sunat la 112 in urma unei hemoragii foarte grave. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Bucuresti si operat de urgenta.

07:17 - A1 si A2 au fost inchise miercuri seara si raman in continuare blocate.

07:15 - 1.000 de masini sunt blocate pe drumurile nationale, in judetele Giurgiu, Ilfov, Buzau, Ialomita si Calarasi.

28 de drumuri importante blocate in tara - vezi care sunt

07:10 - "Foarte mari probleme au fost in privinta solicitarilor persoanelor blocate in jurul Bucurestiului. Copiii foarte mici au mai pus probleme, au fost cazuri in care parintii au plecat la drum cu copii mici, fata sa tina cont de avertizarile meteo", a declarat, la Antena 3, Ruxandra Burudu, medic de urgenta de la Spitalul Floreasca.

07:05 - Nu este permisa circulatia rutiera pe urmatoarele sosele din judetul Constanta: A2 Bucuresti - Fetesti, DN 22A Harsova - Saraiu, DN 3 Ostrov - Constanta, DN 38 Agigea - Negru Voda, DN 39 Constanta Vama -Veche, DN 39B - statiunea Olimp, DN 39C - statiunea Neptun, DN 39D - statiunea Cap Aurora, DN39E - Cumpana, DN 22 Constanta - Tulcea, DN 22C Cernavoda - Basarabi, A4 - centura Constanta.

07:00 - In judetul Tulcea, traficul este interzis pe soselele: DN 22 Tulcea - Constanta, DN 22A Saraiu - Cataloi, DN 22D Ceamurilia de Jos - Macin, DN 22E IC Bratianu - Gareanu, DN 22F Horia - Nalbant, DN 22G - centura Tulcea.

06:50 - Premierul Emil Boc a vizitat joi noapte Centura Capitalei, a intrat in vorba cu soferii de pe autovehioculele blocate, a baut ceai cu jandarmii si s-a interesat cand se va reglementa situatia, comentand ca cel mai important este ca oamenii macar sa fie "intrebati de sanatate" de catre autoritati.

Urmeaza gerul

In orele urmatoare, ninsoarea si viscolul se mai tempereaza, dar temperaturile vor scadea cu mult sub zero grade.

Sambata, va fi iarna aspra. Cerul va fi acoperit de nori densi in toate regiunile si va ninge consistent mai ales in sudul, centrul si estul tarii. Pe litoral, pentru ca este mai cald precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita care vor favoriza formarea poleiului. Vantul va sufla destul de tare, in rafale care vor spulbera si troieni de zapada. Regimul termic se apropie de cel normal, cu valori maxime cuprinse intre minus 2 grade la Miercurea Ciuc si cel mult 6 grade la Constanta.

Hipertensivii, diabeticii si meteo-sensibilii sunt sfatuiti sa nu iasa din casa sau, daca e strict necesar, sa se imbrace bine si sa nu stea mult in frig.

Soferii care trebuie neaparat sa plece la drum sunt rugati sa-si echipeze masinile corespunzator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Romania zapada, #zapada trafic, #drumuri blocate zapada , #trafic