Infotrafic: Circulatie ingreunata de ceata si zapada

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 11:16
1754 citiri
Infotrafic: Circulatie ingreunata de ceata si zapada
Foto: Arhiva

Circulatia rutiera, sambata dimineata, este ingreunata de vizibilitatea redusa pe alocuri din cauza cetii si de stratul de zapada sau gheata depus pe sosele.

Conform Infotrafic, se circula in conditii de iarna (zapada de pana la 3 centimetri, afanata sau amestecata cu material antiderapant) in judetelele Iasi, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava, Bacau (pe raza carora a nins abundent in aceasta dimineata) si pe portiuni ale unor drumuri nationale care strabat zone montane.

Cele mai importante dintre acestea sunt: DN7C (Piscul Negru, judetul Arges si Balea-Cascada, judetul Sibiu), DN11B (Targu Secuiesc, judetul Harghita), DN7A (Groapa Seaca - Jiet, judetul Hunedoara si Voineasa - Obarsia Lotrului, judetul Valcea) si DN67C (Novaci - Ranca, judetul Gorj, drum pe care pot urca catre Ranca doar autovehiculele echipate cu anvelope de iarna si cu lanturi antiderapante).

De asemenea, se circula in conditii de ceata (vizibilitate de aproximativ 100 de metri, pe alocuri): in judetele Prahova (DN1 intre Ploiesti si Baicoi), Suceava si Giurgiu.

Conducatorilor auto care circula pe aceste drumuri li se recomanda sa aiba autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului rece, sa ruleze cu viteza adaptata si sa foloseasca cu precadere frana de motor, mai ales ca meteorologii au prognozat pentru sambata ninsori la munte si in Maramures.

Atentie soferi!

- adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

- determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;

- asigurati buna functionare a sistemelor de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire;

- nu bruscati comenzile autovehiculului;

- folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei;

- mariti distanta de siguranta in mers, intre autovehicule;

- folositi cu precadere frana de motor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#circulatie zapada ceata , #trafic