Romania, tara cu "risc extrem" in privinta traficului de persoane

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 23:07
5028 citiri
Romania, tara cu "risc extrem" in privinta traficului de persoane
Foto: Daily Record

Romania se afla inclusa in categoria tarilor cu risc extrem in privinta traficului de persoane, arata un nou raport legat de respectarea drepturilor omului in intreaga lume.

Riscul traficului de fiinte umane a crescut ingrijorator la nivel mondial, afectand atat statele dezvoltate cat si cele in curs de dezvoltare. Si mai surprinzator este faptul ca 10 state membre ale Uniunii Europene sunt clasate cu "risc mare" in Raportul Maplecroft de anul acesta, printre care se numara Grecia, Italia si Ungaria.

Romania este catalogata drept o tara cu "risc extrem" in ceea ce priveste traficul de persoane, in timp ce, in general, prezinta un risc mediu de incalcare a drepturilor omului, fiind situata pe locul 117 din 197 de tari incluse in studiu.

Numarul tarilor in care drepturile omului sunt frecvent incalcate a crescut semnificativ in ultimii ani

Numarul tarilor expuse la incalcarea drepturilor omului a crescut de la 20, in anul 2008, la 34 in raportul de anul acesta, scrie Huffington Post.

Printre tarile cu un risc crescut de violente, Siria, Egipt, Libia, Mali si Guinea-Bissau au inregistrat cea mai mare deteriorare a situatiei drepturilor omului.

In ceea ce priveste pozitia geografica, natiunile din Orientul Mijlociu si Nordul Africii cuprind majoritatea statelor aflate in categoria de "risc extrem". Cu un conflict ce dureaza de aproape 3 ani si o reprimare continua a opozantilor puterii, Siria se situeaza pe primul loc in clasamentul celor mai periculoase tari din lume, mai arata raportul.

Mesajele emotionate ale refugiatilor din Siria (Galerie foto)

Alte state din Africa Subsahariana au intrat intre primele zece din cauza conflictelor etnice si a violentelor continue.

Cu toate acestea, represiunea statului sau violenta nu sunt singurii stimuli ai incalcarii drepturilor omului. De exemplu, in tarile cu economii in dezvoltare, potentialul incalcarii drepturilor legate de munca este in crestere. Autorii studiului afirma ca, in aceste economii, drepturile muncitorilor continua sa fie incalcate, iar comunitatile rurale sau de indigeni se confrunta cu probleme privind stramutari fortate pentru a face loc exploatarii terenurilor sau a resurselor naturale.

De ce vrea Marea Britanie sa se retraga din Conventia pentru Drepturile Omului

In ceea ce priveste tarile cu risc limitat de incalcare a drepturilor omului, statele scandinave Danemarca, Norvegia, Finlanda si Suedia se afla pe primele locuri.

Statele Unite ale Americii, cu un risc mediu de incalcare a drepturilor omului, se claseaza pe locul 139 din cele 197 de tari incluse in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#trafic persoane Romania, #drepturile omului romania, #conflict Siria, #violente Siria, #risc extrem trafic persoane , #trafic