Romanii vin acasa din mini-vacanta de Paste: Aglomeratie pe DN1 si la granite

Luni, 02 Mai 2016, ora 15:05
2248 citiri
Romanii vin acasa din mini-vacanta de Paste: Aglomeratie pe DN1 si la granite
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele mai aglomerate rute sunt cele de pe Valea Prahovei, unde se circula greu pe ambele sensuri, dar si pe drumurile alternative precum DN73 (Predeal - Rasnov) si DN1A (Cheia), fiind semnalate intensificari ale traficului si pe DN6 (Alexandria - Bucuresti) si DN7 (Ramnicu Valcea - Sibiu).

Aglomeratie este si la principalele puncte de intrare in Romania.

La Vama Veche, pe sensul de intrare in tara, traficul este extrem de aglomerat. Aici timpul mediu de asteptare, inainte de control, depaseste o ora.

Reprezentantii Politiei de Frontiera spun ca, dupa ora 12.00, s-a aglomerat foarte mult asa incat a fost nevoie ca din cele patru artere - doua pe intrare, doua pe iesire - sa fie redimensionate, iar trei artere sa fie le destinate celor care intra in tara.

Ghidul din buzunarul tau: Aplicatii care te ajuta sa ai o vacanta fara griji

Politia de Frontiera le recomanda celor care se intorc din Bulgaria sa foloseasca si intrarea prin punctul de control de la Negru Voda, dar si pe ce din Giurgiu unde podul Prieteniei, Giurgiu-Ruse este deschis si se poate circula pe ambele benzi.

O alta recomandare a oficialilor din Politia de Frontiera este folosirea aplicatiei destinata telefoanelor mobile care arata valorile de trafic in timp real.

Potrivit centrului Infotrafic din Politia Romana, traficul rutier este intens pe DN1, Brasov - Bucuresti. Se circula in coloana pe sensul de mers catre Bucuresti se la intrarea in Busteni pana in apropiere de Predeal, dar si la Comarnic. Numarul de autovehicule a crescut si pe sensul opus, astfel ca s-au format coloane in Busteni si la intrarea in Comarnic dinspre Ploiesti.

Politistii recomanda ruta alternativa, DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, insa, avertizeaza ca pe acest drum, in apropiere de Maneciu exista portiune in lucru. Traficul este intens si pe DN73A Rasnov - Predeal. S-a format o coloana de masini la intersectia cu DN1.

Aglomeratie mare si pe drumul dintre Bran si Moieciu, pe DN73, in judetul Brasov unde, de asemenea, se circula in coloana.

Traficul este intens si pe DN6 Alexandria - Bucuresti. Intre localitatile Draganesti-Vlasca si Vitanesti (judetul Teleorman), dar si intre Valea Plopilor si Mihailesti (judetul Giurgiu), se circula in coloana.

Pe DN7 (E81) Ramnicu Valcea - Sibiu, intre localitatile Cainenii Mici din judetul Valcea si Lazaret din judetul Sibiu este aglomerat pentru ca se executa lucrari de reparatii la pasajul rutier amenajat peste calea ferata. Circulatia este deviata pe un drum lateral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#trafic aglomeratie DN1 , #trafic