Seful clinicii Sabyc cere sa fie eliberat pe cautiune din cauza problemelor cardiace

Luni, 24 August 2009, ora 12:40
1306 citiri
Seful clinicii Sabyc cere sa fie eliberat pe cautiune din cauza problemelor cardiace

Seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a sustinut luni, in fata magistratilor, ca, din cauza problemelor cu inima, nu mai suporta detentia, drept pentru care a cerut eliberarea pe cautiune in procesul in care este acuzat de trafic ilegal cu ovule.

"Dupa cinci saptamani in arest, sunt in imposibilitatea de a mai suporta regimul de detentie", a declarat Mironescu in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care au judecat recursul procurorilor impotriva deciziei instantei inferioare, care a admis eliberarea patronului clinicii Sabyc pe cautiune.

In replica, procurorul a sustinut ca varsta sau afectiunile medicale nu justifica eliberarea pe cautiune si a amintit ca in dosarul traficului cu ovule exista 70 de parti vatamate. Instanta a ramas in pronuntare in acest caz.

Tribunalul Bucuresti motiveaza decizia de saptamana trecuta de a-l elibera pe cautiune pe Harry Mironescu, patronul clincii Sabyc, prin faptul ca la dosar nu sunt indicii temeinice din care sa rezulte ca acesta, eliberat provizoriu, ar putea sa savarseasca alte infractiuni sau ar influenta probatoriul.

Nu exista date sau informatii din care sa rezulte ca Harry Mironescu, eliberat provizoriu, ar putea sa savarseasca alte infractiuni sau ca ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor parti, martori, experti, alterarea sau distrugerea mijloacelor de proba, se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti (TB).

"Din acest punct de vedere, nu se poate prezuma ca, odata pus in libertate provizorie, inculpatul ar zadarnici aflarea adevarului sau ca ordinea publica ar fi in mod real afectata", arata judecatorii in decizia din 19 august.

Cu alte cuvinte, motiveaza instanta, "necesitatea cercetarii in continuare a inculaptului in stare de arest trebuie privita nu doar prin prisma gravitatii faptelor imputate, a cuantumului pedepselor, ci si prin prisma existentei unui pericol social concret ce s-ar putea produce prin liberarea provizorie, dar mai ales prin existenta unor probe temeinice in sensul existentei riscului distrugerii sau alterarii mijloacelor de proba, a influentarii martorilor, expertilor, in scopul zadarnicirii aflarii adevarului".

In aceste conditii, "nu poate fi acceptata ideea existentei unei stari de pericol social pentru ordinea publica, raportat exclusiv la natura faptelor, la gravitatea acestora sau la imprejurarile in care au fost comise, deoarece aceasta ar echivala cu nerecunoasterea institutiei eliberarii provizorii in conditiile in care la dosar nu sunt indicii temeinice sau date relevante din care sa rezulte ca odata eliberat provizoriu, inculpatul ar putea sa savarseasca alte infractiuni sau ar influenta probatoriul", se arata in decizia TB.

Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a iesit din arest preventiv prin decizia Curtea de Apel Bucuresti de pe 21 august, care i-a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, respinsa initial de TB.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 27 iulie, recursul impotriva arestarii facut de seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, si de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Harry Mironescu, #scandal trafic ovule Sabyc, #cere eliberare cautiune , #trafic