Trafic in conditii de iarna: Nu uitati sa schimbati cauciucurile!

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 09:38
1905 citiri
Trafic in conditii de iarna: Nu uitati sa schimbati cauciucurile!
Foto: Arhiva Ziare.com

Sambata dimineata, traficul se desfasoara in mod normal pe majoritatea drumurilor tarii, nefiind semnalate autostrazi sau drumuri nationale cu circulatia blocata din cauza vreunui eveniment rutier sau a conditiilor meteorologice nefavorabile, anunta Centrul Infotrafic.

Totusi, soferii sunt avertizati ca pe mai multe sectoare ale unor drumuri nationale se semnaleaza zapada (in amestec cu material antiderapant), care masoara intre 1 si 3 cm grosime, se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Este vorba despre despre: DN67C Novaci - Ranca (in judetul Gorj), DN7A Voineasa - limita cu judetul Hunedoara, pe DN1R - in zona localitatii Belis (in judetul Cluj) si DN7C Balea Cascada - Cartisoara (in judetul Sibiu).

Pe autostrada A1 Orastie - Sibiu, circulatia este oprita intre nodurile rutiere Saliste si Cunta (km 270+020 - km 292+455), in vederea remedierii degradarilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1, informeaza sursa citata.

"Avand in vedere atentionarea meteo cu cod galben, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila in intervalul 27 noiembrie 2015, ora 18:00 - 28 noiembrie ora 12.00, Centrul Infotrafic recomanda conducatorilor auto sa circule prudent, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni, iar in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, polei, gheata sau mazga sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum.

De asemenea, este necesar sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Amintim, totodata, conducatorilor auto ca, pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, anvelopele de iarna sunt obligatorii", se arata in comunicatul citat.

Pe de alta parte, Centrul Infotrafic informeaza ca, sambata dimineata, in judetul Teleorman, traficul feroviar a fost intrerupt pe Sectia 909, pe raza comunei Plosca, intre localitatile Rosiori de Nord si Alexandria, din cauza apei care a inundat sina de cale ferata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trafic drumuri blocate zapada, #trafic feroviar intrerupt , #trafic