Trafic infernal in Bucuresti: Ce recomanda Politia si de cate ori a amendat Primaria Capitalei

Joi, 25 Mai 2017, ora 08:37
15017 citiri
Trafic infernal in Bucuresti: Ce recomanda Politia si de cate ori a amendat Primaria Capitalei
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce Primaria Capitalei a provocat haos in traficul din nordul orasului, luni dimineata, prin infiintarea unei benzi unice pentru RATB, ramane de vazut care vor fi masurile pe care administratia locala le va lua pentru descongestionarea circulatiei rutiere.

Politia face la randul sau recomandari si a dat numeroase amenzi Primariei in acest an.

Administratia Strazilor, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, primeste amenzi daca nu rezolva neregulile care afecteaza traficul, potrivit sefului Biroului Educatie Rutiera, comisarul sef Ovidiu Muntean.

"Avem o persoana delegata in cadrul Comisiei Tehnice de Circulatie. In momentul in care exista recomandari pe care le putem face pentru descongestionarea traficului - de exemplu, ar mai trebui un semafor, un marcaj, o trecere de pietoni, toaletarea copacilor sa fie facuta - sunt recomandari pentru siguranta traficului.

(...) Semnalizam gropile din carosabil, unde sunt, sa vina sa le acopere, sa efectueze lucrari ca sa nu afecteze traficul.

Aceste lucruri le transmitem noi. Noi luam act de ele si le dam mai departe. Daca consideram ca administratorul drumului nu si-a facut treaba, acela este sanctionat. Aceste masuri vizeaza siguranta traficului rutier", a spus, pentru Ziare.com, Ovidiu Muntean.

Acesta a explicat ca, in momentul in care administatorul drumului nu a luat masurile de siguranta rutiera, a fost sanctionat: "De la inceputul anului pana acum, au fost 28 de sanctiuni date".

Insa sanctiunile nu au fost date doar Primariei, ci si societatilor comerciale care executa o lucrare si nu au terminat-o asa cum prevede legea si cum prevede contractul respectiv.

"Sanctiunile se dau si pentru nesemnalizari corespunzatoare ale firmei. Pentru ca, in mod normal, cand ai efecutat o lucrare de carosabil, esti obligat sa o semnalezi corespunzator - cu indicator de ocolire, cu lumini pe timpul noptii, panouri reflectorizante", ne-a explicat reprezentantul Politiei Rutiere.

Acesta a mai tinut sa sublinieze ca portiunea DN 1 de la Pod Otopeni pana la Baneasa este in administrarea CNAIR, in timp ce Centura Bucurestiului apartine de Ilfov, astfel ca este in administrarea autoritatilor din acest judet: "Foarte multi confunda chestia asta - ca ar fi drum al Bucurestiului. Nu".

Ce recomandari poate face Politia Rutiera. Benzile unice nu sunt printre ele

Totodata, comisarul-sef a mentionat ca recomandarile de la Politia Rutiera nu sunt facute doar pentru siguranta rutiera, ci si pentru descongestionarea si fluidizarea traficului, atat autoritatilor locale, cat si participantilor la trafic.

"Pentru descongestionare, am putea sa spunem ca aici ar mai trebui un semafor, sau marit timpul pentru culoarea verde sau pentru culoarea rosie, aceste lucruri le facem", ne-a spus Ovidiu Muntean, adaugand ca si folosirea mijloacelor alternative de transport face parte din recomandarile Politiei.

Intrebat daca Politia poate recomanda infiintarea de benzi unice pentru mijloace de transport in comun, reprezentantul Politiei Rutiere a mentionat: "Acest lucru nu-l putem recomanda noi, pentru ca sunt strict atributii ale administratorului drumului".

"Nu pot sa ma duc sa spun Primariei ca, incepand din momentul asta, faci asta. Nu am cum. Recomandarile nu am cum sa le fac. Doar am spus ca 'ar fi bine sa..., aici, pentru a se descogenstiona'.

(...) Recomandari au fost facute pentru fluidizare a traficului prin marirea timpului culorii verde a semaforului. De exemplu, daca erau 30 de secunde, am zis sa marim la 45 de secunde, sa avem un flux mai mare.

Dar, in acelasi timp, cei de la UTI trebuie sa coreleze toate aceste lucruri. Asta se poate face in primul rand pe baza unui studiu de trafic, care trebuie facut de catre ei, nu de catre noi. Sa vedem cate masini circula in intervalul cutare, in ziua cutare", a mai explicat comisarul-sef.

Totodata, acesta a mentionat ca, in fiecare zi, sunt actiuni ale Politiei Rutiere, sunt transmise buletine informative sau sunt sanctionati soferii care nu respecta regulile de trafic in Bucuresti, toate pentru fluidizarea circulatiei rutiere.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#recomandari politie trafic capitala, #descongestionare trafic Bucuresti, #trafic aglomerat Bucuresti, #Firea trafic aglomerat Bucuresti , #trafic