Traficul de persoane din Romania a scazut - raport al Guvernului britanic

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 20:47
2480 citiri
Traficul de persoane din Romania a scazut - raport al Guvernului britanic

Un raport al Guvernului britanic arata ca traficul de persoane din Romania si China a scazut, in 2012, comparativ cu anul anterior, in timp ce traficul de persoane din Albania, Polonia si Lituania a inregistrat cresteri importante.

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, declara la inceputul acestui an ca vor fi introduse pedepse mai dure pentru sclavia practicata in zilele noastre, potrivit BBC.

Persoanele acuzate de trafic de persoane si exploatare ar putea sa primeasca o pedeapsa de inchisoare cu viata. Aceasta pedeapsa se va aplica in cazul unor cazuri foarte grave de trafic de persoane.

Numarul cazurilor de trafic de persoane descoperite in Marea Britanie a crescut, in total, cu 25% in 2012, comparativ cu anul anterior, arata cifrele guvernului britanic.

Traficul de persoane din Albania, Polonia si Lituania a inregistrat cresteri importante.

Potrivit unui raport al unui grup ministerial pe probleme de trafic de persoane, in 2012 s-a inregistrat un numar de 1.186 de victime, fata de 946 de persoane in 2011.

Cele mai multe victime proveneau din Nigeria, Vietnam, Albania, Romania si China. Traficul cu persoane din Albania a crescut cu 300%, cel cu persoane din Lituania a inregistrat un avans de 171%, in timp ce in cazul Poloniei cresterea a fost de 148%.

In cazul Romaniei si Chinei, traficul de persoane a scazut, potrivit cifrelor guvernului britanic.

Victimele aduse in Marea Britanie sunt fortate sa faca munci diverse, incepand de la activitati casnice pana la lucrul in ferme de canabis.

Femeile din estul Europei sunt folosite adesea ca prostituate, in timp ce barbatii ajung sa faca lucrari de constructii.

Exista si o tendinta de crestere a cersetoriei fortate, de pe urma careia beneficiaza diverse grupari infractionale. Cei care ajung sa practice cersetoria sunt ademeniti in Marea Britanie cu oferte de munca si cazare gratuita.

Autoritatile britanice vor sa elaboreze o noua legislatie pentru a simplifica legea privind sclavia, astfel incat sa fie mult mai usor ca acuzatii sa fie adusi in fata procurorilor.

Reprezentantii grupului Anti-Slavery International vor ca victimele sa beneficieze de o protectie mai mare, inclusiv de dreptul de a ramane in Marea Britanie.

Acestia sustin ca pedepsele mai dure trebuie sa fie insotite si de alte masuri, pentru ca acestea nu sunt suficiente.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#trafic de persoane, #trafic de persoane pedeapsa, #trafic persoane Marea Britanie, #legislatie trafic de persoane , #trafic