Cum se simte filosoful Mihai Sora, dupa ce a fost operat

Vineri, 29 Iunie 2018, ora 22:06
6211 citiri
Cum se simte filosoful Mihai Sora, dupa ce a fost operat
Foto: Facebook/Mihai Sora

Filosoful Mihai Sora, in varsta de 101 ani, se simte bine dupa operatia suferita miercuri din cauza unor probleme la colecist, a declarat, pentru News.ro, medicul Silviu Negoita, purtatorul de cuvant de la Spitalul Elias.

"Domnul Sora este bine, se reface in limitele varstei de 101 ani, este constient, vorbeste, nu au aparut complicatii", a asigurat medicul.

"Ne propunem ca maine (sambata, n.red.) sa-l transferam pe sectie, pentru 3-4 zile, si cand va dori si in functie de cum se va simti, aici va avea un cuvant de spus si sotia, sa mearga acasa", a adaugat reprezentantul unitatii medicale cu privire la externarea scriitorului.

Luiza Palanciuc Sora, sotia filosofului, a transmis presei dupa interventia de miercuri ca "doctorii au facut un adevarat miracol".

Mihai Sora a participat activ la protestele din ultima perioada, care au avut loc in Piata Victoriei, devenind, asa cum l-au numit jurnalistii corespondenti ai agentiilor straine in Romania, "portavocea mobilizarii societatii civile" impotriva "abaterilor" guvernarii din Romania.

"Sunt un cetatean constient de drepturile sale si mai ales de indatoririle sale (...) ", explica el pentru AFP. "Ceea ce ma nelinisteste cel mai mult este destinul pe termen lung al acestei tari", a adauga Mihai Sora, deplangand "abaterile", atat ale dreptei, cat si ale stangii" puterii politice.

Nascut in noiembrie 1916, Sora a studiat in Franta, apoi a lucrat intre 1945 si 1948 ca cercetator la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris.

In 1948, revine in tara natala, devenita un satelit al Uniunii Sovietice, gandind sa mai ramana doar zece zile. Insa, regimul comunist il impiedica sa plece din nou. Fiu al unui preot, intr-o tara care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrans sa abandoneze munca sa ca scriitor si publicist si sa se supuna rigorilor regimului totalitar.

"Timp de ani, marturiseste el, am fost supravegheat, telefonul meu ascultat si corespondenta citita... Dosarele Securitatii (politia politica comunista, n.red) care ma vizau erau coplesitoare".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Sora operat, #Mihai Sora spital , #filosof