Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti se va desfiinta

Joi, 22 Februarie 2018, ora 10:38
4110 citiri
Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti se va desfiinta
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Transporturilor propune desfiintarea prin ordonanta de urgenta a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti.

Atributiile AMTB referitoare la infiintarea, autorizarea, organizarea, exploatarea, gestionarea si controlul functionarii serviciilor de transport public rutier local de calatori in regiunea Bucuresti - Ilfov se vor exercita de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti - Ilfov.

Legislatia de infiintare a AMTB insa este nearmonizata cu legislatia europeana si nationala in vigoare, privind transportul public local de calatori, se arata intr-un proiect de OUG publicat in dezbatere pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Decizia a fost luata "avand in vedere necesitatea armonizarii legislatiei de infiintare si functionare a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) din subordinea Ministerului Transporturilor cu legislatia europeana si nationala in vigoare, privind transportul public local de calatori".

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti a fost infiintata in anul 2011, ca urmare a celor convenite si aprobate de Guvernul Romaniei prin Memorandum-ul tehnic de Intelegere dintre Romania si Fondul Monetar International, prin Ordonanta Guvernului nr. 21/2011.

"Prin corespondenta mentionata adresata Guvernului Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov au solicitat 'urgentarea procesului de desfiintare a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti din subordinea Ministerului Transporturilor'. Simultan cu initiativele Primariei Municipiului Bucuresti si a Consiliului Judetean Ilfov, de preluare a activitatii de transport public local, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene au avut loc intalniri la care s-au discutat proiecte de acte normative privind transportul public local, care cuprindeau masuri de reformare a cadrului existent, inclusiv propuneri de desfiintare/restructurare a AMTB", se precizeaza in documentul publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Acesta subliniaza ca Guvernul si-a exprimat pozitia cu privire la solicitarea Primariei Bucuresti prin aprobarea, in sedinta din data de 20 decembrie 2017, a memorandumului cu tema: "Masuri propuse pentru desfiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti din cadrul Ministerului Transporturilor cu preluarea corespunzatoare a activitatilor derulate de aceasta de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti - Ilfov".

De la data desfiintarii, atributiile AMTB referitoare la infiintarea, autorizarea, organizarea, exploatarea, gestionarea si controlul functionarii serviciilor de transport public rutier local de calatori in regiunea Bucuresti - Ilfov se exercita de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti - Ilfov, structura de cooperare cu personalitate juridica si statut de utilitate publica, constituita prin asocierea autoritatilor administratiei publice locale, potrivit Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si ale Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006.

De asemenea, drepturile si obligatiile ce revin AMTB prin proiectele europene in derulare se preiau si se exercita de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov.

"La data desfiintarii AMTB, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov preia, in conditiile legii, personalul angajat al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, cu incadrare in numarul de posturi aprobat. Patrimoniul A.M.T.B. constituit din bunuri proprietate privata a statului, se preia de catre Ministerul Transporturilor", se menioneaza in document.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#desfiintare Autoritate Metropolitana Transport Bucuresti, #AMTB desfiintare Ministerul Transporturilor , #transport