Controale la toate firmele de transport: Soferii plateau pentru avizele medicale (Video)

Joi, 01 August 2013, ora 14:09
4452 citiri
Controale la toate firmele de transport: Soferii plateau pentru avizele medicale (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Toate firmele care efectueaza transport marfa sau calatori vor fi controlate. Toti soferii profesionisti vor fi verificati daca au obtinut avizele medicale in mod corect si conform legii.

Potrivit estimarilor autoritatilor, la ora actuala, cel putin 300 de soferi profesionisti circula avand avize medicale false.

Vestea acestui control general a venit dupa ce, in urma unor perchezitii in mai multe comune din judetul Ilfov, patru suspecti au fost retinuti pentru ca ar fi falsificat mai multe avize medicale.

Politistii au descoperit si ridicat 42 de stampile si parafe medicale false, un dispozitiv de imprimare timbru sec, 399 de avize medicale tipizate false, 496 fise de consultatie medicale pentru conducatori de autovehicule, toate falsificate, sase unitati de calculator precum si doua imprimante.

Potrivit reprezentantilor IGPR, suspectii ar fi folosit mai multe stampile false pentru a parafa avize. Numele doctorilor de pe avize nu exista in realitate. Falsificatorii ar fi schimbat o litera din numele unor medici, astfel ca, la ora actuala, exista soferi profesionisti care au aviz medical stampilat de un doctor cu un nume care nu exista, anunta Digi24.

"Din cate stim, aceste persoane pretindeau, in functie de fise, pentru ca vorbim aici de fise in regim taxi, transport persoane si transport marfa, intre 70 de lei si 200 de lei. Vor fi controlate toate firmele de transport marfa si calatori, iar soferii vor raspunde penal, adica cei ce vor fi gasiti ca au beneficiat si ca au fost constienti. Avem cazuri in care persoanele nu au posedat niciodata permis de conducere, dar au fost avizate pentru a efectua activitati de transport in regim taxi", a precizat Sorin Marinescu, inspector principal in cadrul Biroului de Investigatii Criminale, pentru Digi24.

Autoritatile au anuntat ca, in urmatoarele 30 de zile, vor face verificari la toate companiile de transport.

Soferii care au beneficiat de un astfel de aviz falsificat vor fi cercetati pentru infractiunea de uz de fals. Ulterior se va stabili care dintre soferi au apelat cu buna stiinta la acesti falsificatori si au fost constienti de faptul ca aveau pe aviz stampilele unor doctori care nu exista si care dintre soferi au crezut ca doar obtin un aviz medical de la un doctor legitim fara a mai face drumul pana la cabinetul acestuia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#control transporturi soferi aviz medical, #stampile false aviz soferi profesionisti , #transport