Taximetristii protesteaza miercuri in Bucuresti. Firea ii cere lui Dancila sa faca ceva ca sa nu se blocheze orasul

Marti, 12 Februarie 2019, ora 16:48
6355 citiri
Taximetristii protesteaza miercuri in Bucuresti. Firea ii cere lui Dancila sa faca ceva ca sa nu se blocheze orasul
Foto: Arhiva Facebook/COTAR

Primarul Gabriela Firea solicita Guvernului sa continue dialogul cu transportatorii, pentru evitarea blocarii traficului in Bucuresti, in conditiile in care in aceasta luna sunt programate mai multe mitinguri ale acestora care risca sa paralizeze Capitala. Primul are loc chiar miercuri, in fata Guvernului.

"Confederatia Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a solicitat Primariei Capitalei aprobarea desfasurarii unui miting de protest in Piata Victoriei, in zilele de 13, 14, 27 si 28 februarie, in intervalul 9:00 - 15:00", precizeaza PMB intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Transportatorii acuza Guvernul ca refuza sa actualizeze legea taximetriei, in sensul eliminarii concurentei neloiale practicate de platformele de tip Uber.

"La solicitarea expresa a reprezentantilor Primariei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord sa limiteze durata acestuia la cateva ore in data de 13 februarie si sa renunte la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat ca, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate in urma actiunii de maine, la sfarsitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul", adauga comunicatul PMB.

"Solicit Guvernului Romaniei, personal dnei prim-ministru Viorica Dancila, gasirea unei cai rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preintampina astfel de actiuni de protest care vor paraliza traficul in toata zona centrala a Bucurestiului.

Este dreptul oricui sa protesteze atata vreme cat nu incalca legea, acesta este si motivul pentru care Primaria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucurestenii sa fie victime colaterale in aceasta disputa, mai ales ca problema nu este una locala, ci generala la nivelul intregii tari", a declarat Gabriela Firea, citata in comunicat.

Protest la adresa Uber, Taxify, Bla Bla Car si Clever Go

Transportatorii au anuntat ca vor fi in fata Guvernului intre orele 09:00-15:00, cu 2.000 de masini. Ei contesta lipsa de reactie a autoritatilor fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal, a anuntat, marti, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Proteste similare vor fi organizate si in alte orase din tara, unde aceste actiuni au fost autorizate.

"Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania reia protestele de strada, impotriva lipsei de reactie a Guvernului fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal. 2.000 de masini vor fi parcate miercuri in fata Guvernului, iar taximetristii vor protesta pentru a cere respectarea legii de catre autoritati, intre orele 09:00-15:00.

De asemenea, tot miercuri se vor mai organiza proteste, unde s-au aprobat, la Arad, Timisoara, Iasi, Bacau, Brasov, Targu Mures, Zalau si Slatina. La Constanta, primarul a incheiat o minuta cu transportatorii si urmeaza sa aiba o intalnire cu toti, la finalul acestei luni", se arata intr-un comunicat al COTAR.

Presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, sustine ca mitingul transportatorilor nu este unul politic, ci intentioneaza sa atraga inca o data atentia Guvernului Romaniei ca trebuia sa scoata din Legea Taximetriei sintagma "in mod repetat", introdusa in 2015 de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Sova.

"Nu este un miting politic. Iesim din nou in strada, pentru a mai atrage inca o data atentia Guvernului Romaniei ca trebuia sa scoata de mult timp din Legea Taximetriei sintagma "in mod repetat", introdusa in 2015 de fostul parlamentar Lucian Sova, devenit ulterior ministru al Transporturilor si demis recent.

Am cerut de nenumarate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusa pentru a impiedica autoritatile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Iesim in strada pentru ca nu se respecta Hotararea Curtii Europene de Justitie, care a decis ca aplicatiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online.

Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decat sa se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care functioneaza in Romania, iar UBER, Taxi Fy, Bla Bla Car si Clever Go circula fara probleme, dau comenzi, incaseaza bani, sfidand legislatia pentru Transporturi si taximetrie, pe care noi o respectam", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Ei ameninta cu un miting de amploare in perioada 27-28 februarie, daca nici de aceasta data nu se va rezolva problema semnalata de transportatorii autorizati de persoane, cand vor bloca Bucurestiul autocare, microbuze si taxiuri din intreaga tara.

Transportatorii autorizati cer Guvernului sa rezolve cu celeritate aceasta situatie si sa excluda falsii transportatori de pe drumurile Romaniei, asa cum sunt exclusi falsii medici, falsii preoti sau falsii avocati, deoarece si taximetristii fara licenta si fara autorizatie sunt falsi transportatori de persoane.

COTAR este o organizatie reprezentativa la nivel national, care are ca membri federatii si asociatii din randul transportatorilor de persoane, transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, scolilor de conducatori auto.

Pe unde nu se circula

Brigada Rutiera va restrictiona traficul, miercuri, incepand cu ora 06:30, pe soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere, cu ocazia mitingului organizat de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Potrivit unui comunicat al Brigazii Rutiere transmis marti, se va permite circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

"Incepand cu ora 06:30, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre bulevardul Aviatorilor si calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe calea Victoriei, bulevardul Ion Mihalache, strada Buzesti si bulevardul Lascar Catargiu.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga bulevardul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei", precizeaza Brigada Rutiera.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#miting transportatori Bucuresti Firea Dancila , #transport
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5