Transportatorii grevisti avertizeaza ca iau cu asalt Inspectoratul de Stat: Nu mai suntem pe vremea lui Ciolos, sa fim amenintati!

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 12:37
5049 citiri
Transportatorii grevisti avertizeaza ca iau cu asalt Inspectoratul de Stat: Nu mai suntem pe vremea lui Ciolos, sa fim amenintati!
Foto: Arhiva Facebook/Augustin Hagiu

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, sustine ca autoritatile n-ar trebui sa incerce sa submineze protestul transportatorilor. Dimpotriva, spune liderul Federatiei, statul ar trebui sa se concentreze pe gasirea de solutii pentru rezolvarea rapida a nemultumirilor exprimate de transportatori.

Inca de marti 9 octombrie - in urma unor negocieri ratate cu ministrul Lucian Sova - atat membrii FORT, cat si si cei ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati (COTAR) anuntau ca intra in greva generala, incepand cu 11 octombrie.

Ulterior, conducerea COTAR a informat ca renunta la protest. Printre motivele invocate se numara si faptul ca - in cazul declansarii unei greve neanuntate cu macar 10 zile inainte - Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) le-ar putea suspenda licentele transportatorilor care protesteaza.

Conducerea FORT sustine, insa, ca nu se teme de astfel de sanctiuni.

"O sa suspendam noi Inspectoratul de Stat, daca se intampla asa ceva. Daca se intampla asa ceva, nimeni din Inspectoratul de Stat nu va mai iesi din minister.

Sa nu se gandeasca cineva la asa ceva, nici la transportul de marfa si nici de calatori. Pai ce, ne intoarcem pe vremea lui Ciolos, cand protestam si eram amenintati cu ISCTR-ul?", a declarat Augustin Hagiu pentru Ziare.com.

Transportatorii care sunt membrii FORT si-au intrerupt deja activitatea, joi, in 16 judete, printre care Botosani, Constanta, Iasi, Vaslui, Brasov, Calarasi, Ialomita, Galati, Tulcea, Arad, Satu Mare, Gorj si Valcea.

Potrivit lui Augustin Hagiu, in urmatoarele ore, membrii FORT vor intrerupe transportul interjudetean si intrajudetean de persoane in intreaga tara.

Asa cum Ziare.com va informa inca din cursul saptamanilor trecute, transportatorii sunt nemultumiti din cauza unor modificari pe care ministrul Lucian Sova vrea se la aduca Ordinului 980/2011, care reglementeaza conditiile in care se realizeaza transportul rutier de persoane, in Romania.

La acest moment, Augustin Hagiu sustine ca niciun membru FORT nu va mai baga cheia in contact decat dupa ce proiectul promovat de Lucian Sova va fi retras. Abia dupa parcurgerea acestui pas se mai poate pune problema unor negocieri intre transportatori si autoritati, a apreciat Hagiu pentru Ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Augustin Hagiu protest transportatori, #licente suspendate protest transportatori, #Augustin Hagiu Ciolos protest transportatori , #transport