Ziare.com

Elevii vor putea circula gratuit, doar pe baza carnetului scolar

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 17:56

   

Elevii vor putea circula gratuit, doar pe baza carnetului scolar
Incepand din toamna, odata cu noul an scolar, elevii vor circula gratuit, doar pe baza carnetului de elev vizat, dupa ce ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ in acest sens.

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a anuntat, luni, ca se va deconta transportul elevilor, urmand a fi luate mai multe masuri, astfel incat problema sa fie rezolvata atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

La initiativa ministrului Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, in ultimele doua saptamani au avut loc mai multe intalniri interministeriale pe tema asigurarii transportului elevilor scolarizati in alta localitate decat cea de domiciliu.

"Astazi, la sediul Ministerului, a avut loc intalnirea de lucru convocata de Monica Anisie. Au raspuns invitatiei domnul Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei, domnul Ionel Scriosteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, insotiti de echipele tehnice, precum si reprezentanti ai Consiliului National al Elevilor si ai Asociatiei Elevilor din Constanta", a anuntat, luni, MEC.

In cadrul intalnirii au fost convenite masuri crae sa rezolve roblema atat pe termen scurt, cat si pe trmen lung.

"Pe termen scurt, pentru a debloca situatia decontarii transportului elevilor, este necesara emiterea unei Ordonante de Urgenta pentru modificarea art. 84 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare. Modificarea este necesara pentru a pune in concordanta legislatia cu decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a statuat ca decontarea pe "baza de abonament" este neconstitutionala, deoarece creeaza o diferenta de tratament juridic intre elevii care pot prezenta abonament si elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului in comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare", a transmis MEC.

Mimisterul a precizat ca ulterior, in termen de 30 de zile, se va elabora o Hotarare de Guvern care sa abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul si stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport si sa prevada noi tarife maximale.

"Incepand cu anul scolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de catre unitatea scolara, sens in care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ", a mai precizat MEC.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre elevi transport educatie
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3963 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

alta panarama

adica se urca elevu-n autobuz dimineata si mai coboara cand vine ora de ajuns acasa. toti de-a valma, cu copiii si nepotii miliardarilor in frunte, si cei carora le este intr-adevar de folos, dar si celor carora nu le lipseste nimic.
nu ar fi mai corect, ca strict celor ce sunt cu adevarat in nevoi, unitatea de invatamant sa le procure abonamente, din fonduri puse la dispozitie de minister?
niste cheltuieli absolut necontrolabile, generatoare de ciordela.

 

"cei carora nu le lipseste nimic"..

astia nu vin cu tramvaiul la scoala,vin cu limuzine,au soferi angajati de parinti,au masini de ultima generatie.Pt ei scoala nu inseamna nimic,doar asa o diploma pe care trebuie s-o obtina.

"O mama isi dojeneste fiul:
-Aha,deci in Spania nu vrei sa te duci,in Italia nu vrei sa te duci,fotbal nu stii sa joci,manele nu vrei sa canti.Bine ma,dute la facultate ,sa ajungem de rasul blocului..."

Elevul se poate urca si in microbuzele privatilor?

Oare Se aplica si in Piatra Neamt unde predomina transportul privat? Pe platforma Savinesti in ***and mai ramane doar Kober.
Mafia transporta Romania

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor