Firea da firmelor Primariei aproape 300 de milioane de lei in plus pentru sedii, masini de teren, ecrane stradale si un acvariu

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 10:41
3504 citiri
Firea da firmelor Primariei aproape 300 de milioane de lei in plus pentru sedii, masini de teren, ecrane stradale si un acvariu
Foto: Arhiva Ziare.com

In sedinta de martea viitoare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va fi supus votului un proiect de hotarare care prevede majorarea capitalul social pentru 18 dintre companiile municipale din subordinea Primariei Capitalei.

Suma de peste 272 de milioane de lei va fi folosita pentru achizitionarea de echipamente, mijloace de transport, autovehicule de teren, aparatura performanta, utilaje, 600 de ecrane LED ce vor fi montate prin oras, dar si pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui acvariu.

Astfel, Companiei Municipale Dezvoltare Durabila SA ii vor fi alocati peste 18 milioane de lei pentru cumpararea unui spatiu pentru un sediu (sau sa amenajeze si sa utileze unul), in timp ce Compania Municipala Consolidari SA va primi aproape 37 de milioane de lei pentru birouri, dormitoare, dusuri, bucatarii, toalete, panouri, garduri si schele pentru santier si autoutilitare.

Compania Municipala Managementul Traficului SA va avea la dispozitie aproape 15 milioane de lei pentru a cumpara sisteme si aparate, echipamente industrale, pachete de licenta software, aparate de sudura, semiremorca sau autoutilitare.

Compania Municipala Parcuri si Gradini SA va primi 30 de milioane de lei pentru un tomograf pentru arbori, tractoare, generatoare, ateliere mecanice mobile, remorci, drujbe si alte unelte.

Compania Municipala Agrement SA vrea sa aloce 850.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea construirii unui acvariu, pe langa achizitia de caculatoare, telefoane si licente Windows, Office si antivirus.

Compania Municipala Tehnologia Informatiei ar urma sa foloseasca majorarea de capital pentru achizitionarea de echipamente hardware, licente, mobilier, echipamente de telecomunicatii, videoproiectoare, autoutilitare, doua autoturisme 4x4, patru autoturisme berlina si statii de emisie-receptie.

In ceea ce priveste Compania Municipala Publicitate si Afisaj care va primi 10 milioane de lei. Din acesti bani, aproape 9 de milioane de lei vor fi alocati achizitionarii a 600 de ecrane LED care vor fi montate prin oras (1 buc - 14.600 de lei, n.red), doua autoturisme, autoutilitare, sisteme software grafica si aparate foto profesionale.

Cele 18,24 de milioane de lei alocati Companiei Municipale Protectie Civila si Voluntariat vor fi investite intr-un teren pentru centrul de instruire de 4,7 hectare (3,6 milioane de lei), o cladire pentru cursuri (5 milioane de lei), o sala pentru pregatirea fizica (1,6 milioane de lei), precum si infrastructura necesara (1,04 milioane de lei).

Banii din majorarea de capital social la Compania Eco Igienizare vor fi folositi, printre altele, pentru cumpararea a 26 de masini Dacia Dokker, alte doua Duster, 16 Dacia Logan si 12 autoutilitare Volksvagen T6, preum si opt computere portabile, un microbuz, sase freze pentru zapada, patru sisteme de supraveghere, sase aparate de spalat cu presiune si cinci masini de spalat.

Pe 17 si 18 noiembrie, Primaria Generala a organizat un targ de joburi pentru a angaja personal in aceste firme. Reprezentantii primariei au anuntat atunci ca peste 20.000 de oameni si-au depus CV-urile.

Cele 22 de firme ale Primariei Capitalei au ca actionar majoritar Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriela Firea Primaria Capitalei , #transport