Manifestatia anti-Uber s-a incheiat. Transportatorii au ajuns la un acord cu Guvernul

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 12:42
3200 citiri
Manifestatia anti-Uber s-a incheiat. Transportatorii au ajuns la un acord cu Guvernul
Foto: Arhiva Ziare.com

Protestul transportatorilor din Piata Victoriei s-a incheiat, miercuri, dupa aproximativ trei ore.

Sindicalistii au anuntat ca renunta la manifestatii dupa ce au semnat un protocol cu Guvernul care prevede ca va fi modificata legea care reglementeaza transportul de persoane.

Protocolul prevede ca, in maximum 30 de zile, va fi promovat proiectul de ordonanta de urgenta cu privire la modificarea legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, proiect care a fost transmis in consultare prealabila de Ministerul Transporturilor catre Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Din cadrul legii 38 se vor scoate cele doua sintagme: 'in mod repetat' si 'in mod permanent'. Astfel, politistii, organele abilitate ale statului sa ia toate masurile legale impotriva celor care pe teritoriul Romaniei vor mai face transport neautorizat, nelicentiat. Eu zic ca am cerut lucruri pertinente, de aceea ni s-au dat atat de repede.

In protocol nu cerem bani, nu cerem subventii, cerem ca toata lumea sa respecte legea. Daca nu se va respecta, nici nu vreau sa stiu ce se va intampla. Acum am venit in numar mic, dar data viitoare vor veni toate coloanele din tara. Sa nu uitati ca legea RCA nu a iesit nici pana acum. Nu pot sa spun ca UBER va fi interzis, inseamna ca toata lumea care va face transport de persoane va fi autorizata. Nu se poate face transport virtual, inchid ochii si ma trezesc la Constanta", a declarat, pentru Mediafax, presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.

Totodata, acordul incheiat de sindicalisti cu Executivul mai prevede ca dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confrunta transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucuresti-Ilfov, se va mentine deschis si ca reprezentantii COTAR renunta la actiunile de protest anuntate joi si vineri.

Cateva sute de taximetristi au participat la protestul din fata Guvernului, nemultumiti de "pirateria online" din domeniu. Initial, la protest isi anuntasera prezenta 6.000 de masini.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#manifestatie anti Uber, #protest taximetristi , #transport