Tragedie in Mediterana: 700 de imigranti morti, dupa ce o ambarcatiune a naufragiat UPDATE

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 15:06
6890 citiri
Tragedie in Mediterana: 700 de imigranti morti, dupa ce o ambarcatiune a naufragiat UPDATE
Foto: BBC News

O ambarcatiune cu peste 700 de imigranti s-a rasturnat, duminica, in Marea Mediterana. Bilantul intermediar arata ca este posibil sa fie vorba de circa 700 de morti. Doar 28 de persoane au fost gasite in viata, in ciuda operatiilor de salvare de amploare declansate.

14.48 - Presedintele francez Francois Hollande a cerut duminica organizarea unei reuniuni europene de urgenta a ministrilor de interne si ai afacerilor externe pentru luarea de masuri. Daca bilantul de 700 de morti se confirma, 'este vorba despre cea mai mare catastrofa din ultimii ani din Marea Mediterana', a declarat Hollande pentru canalul de televiziune Canal+.

13.00 - Naufragiul este posibil sa se fi soldat cu 700 de morti, a anuntat Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), relateaza AFP.

Daca acest bilant se confirma, este cea mai mare tragedie din Mediterana si se adauga celor 450 de morti si disparuti in cursul a doua naufragii precedente in mai putin de o saptamana.

11.15 - O ambarcatiune cu sute de imigranti s-a rasturnat, duminica, in Marea Mediterana, astfel ca a fost demarata o ampla operatiune de salvare a pasagerilor.

Garda de Coasta din Italia sustine ca e vorba de intre 500 si 700 de persoane, potrivit BBC.

Incidentul a avut loc la miezul noptii, iar pana in jurul pranzului fusesera salvate doar 28 de persoane. Circa 21 de cadavre au fost recuperate.

Nave italiene, Marina Malteza si alte vase comerciale sunt implicate in ampla operatiune din apele libiene, in sudul insulei Lampedusa.

800 de imigranti, abandonati in largul Siciliei pe un vas lasat pe pilot automat

Cautarile vor mai dura cateva ore, a precizat un purtator al Garzii de Coasta din tara peninsulara.

Premierul maltez Joseph Muscat a scris pe Twitter ca s-au gasit multe cadavre.

Ziarul Times of Malta arata ca imigrantii au cazut peste bord incercand sa atraga atentia unei nave care se afla in apropiere.

Nava a lansat in noaptea de sambata spre duminica un apel la ajutor primit de garzile de coasta italiene care au cerut unui cargo portughez sa-si schimbe ruta in directia apelului. La sosirea la fata locului, la circa 220 km sud de insula italiana Lampeduza, echipajul a vazut nava scufundandu-se, potrivit HCR.

In momentul cand cei 700 de imigranti aflati la bord s-au aruncat toti in acelasi timp in apa de aceeasi parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia, a mai spus Sami.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#nava rasturnat imigranti Marea Mediterana, #nava rasturnat imigranti, #tragedie nava imigranti , #transport