5 tineri au murit intr-o masina strivita de tren in Bistrita. 4 erau frati, dintre care o copila de 12 ani

Joi, 01 Iunie 2017, ora 18:21
9991 citiri
5 tineri au murit intr-o masina strivita de tren in Bistrita. 4 erau frati, dintre care o copila de 12 ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Bilantul accidentului feroviar care a avut loc, joi, la Bistrita a crescut la cinci morti.

Politistii au stabilit ca vinovata este soferita de 19 ani, care obtinuse permisul in urma cu o luna si care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferata, masina fiind lovita in plin de un tren.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Sibiu, Marius Rus, victimele au fost gasite prinse in caroseria avariata a masinii, fiind nevoie, in prima faza, sa intervina echipajele de descarcerare.

"Echipajele de interventie au gasit la fata locului cinci victime incarcerate. Din pacate, trei dintre acestea prezentau leziuni incompatibile cu viata, iar doua erau in stop cardio-respirator. (...) Interventia a fost una dificila, contra cronometru.

Autoturismul a fost distrus in intregime. Toate victimele erau prinse in caroseria avariata a autoturismului, iar pentru a ajunge la ele echipajele de interventie au fost nevoite sa indeparteze mai multe elemente de caroserie", a declarat presei purtatorul de cuvant al ISU Bistrita-Nasaud, plt. maj. Marius Rus.

Medicii care au intervenit la locul accidentului au stabilit ca trei dintre victime nu au avut nicio sansa, murind pe loc. Este vorba despre soferita de 19 ani, de sora acesteia in varsta de 15 ani si de un verisor de 19 ani.

Un alt tanar, frate cu cele doua fete decedate la fata locului, a murit la scurt timp dupa ce a ajuns la spital, iar sora cea mai mica, o fetita de 12 ani, a fost preluata in stare critica de un elicopter SMURD pentru a fi transferata la sectia de trauma de la Targu Mures, insa si ea a murit.

Conform politistilor, lipsa de experienta in conducere, graba si neatentia au fost cauzele principale ale producerii accidentului.

"Din pacate, am asistat la unul dintre cele mai grave evenimente rutiere produse in judetul Bistrita-Nasaud in ultimii ani. O conducatoare auto care nu s-a asigurat corespunzator la trecerea cu nivel cu calea ferata semnalizata corespunzator si o clipa de neatentie au facut diferenta dintre viata si moarte. Am inregistrat cinci victime din care trei au decedat la fata locului si doua la spital. Masina a fost dusa pe calea ferata circa 200 metri, impectul a fost foarte violent", a spus seful Politiei Rutiere Bistrita-Nasaud, comisar sef Mihai Panzariu.

Trenul in care se aflau 80 de persoane a fost blocat pe sine mai bine de o ora si jumatate, dupa care a fost tractat in Bistrita pentru verificarea acestuia.

In aceeasi zona, la trecerea la nivel cu calea ferata a avut loc, in urma cu doi ani, un alt accident soldat cu patru morti.

Politistii au solicitat autoritatilor sa ia masuri pentru semnalizarea corespunzatoare a trecerii la nivel cu calea ferata, insa nici pana acum problema nu a fost rezolvata.

Citeste si despre un alt accident feroviar recent: Un tren de marfa a cazut intr-o prapastie de 10 metri in Hunedoara. Cei doi mecanici au murit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#accident tren Bistrita morti , #tren