Calatoria cu trenul, un lux? Rutele interne pe care avionul e mai ieftin si mult mai rapid

Marti, 05 Iulie 2016, ora 21:12
6628 citiri
Calatoria cu trenul, un lux? Rutele interne pe care avionul e mai ieftin si mult mai rapid
Foto: Ziare.com

Ministrul demisionar al Transporturilor Dan Costescu a spus recent ca transportul cu trenul in tara noastra reprezinta "un lux", cu toate ca acest lucru este valabil, in cele mai multe cazuri, doar in ce priveste pretul.

La o zi dupa declaratie, Costescu si-a dat demisia, iar premierul Dacian Ciolos a anuntat remanierea Guvernului sau, propunandu-l pe Sorin Buse in locul lui Costescu.

In ce priveste declaratia controversata a lui Costescu, pe rute interne intre orase mari ale tarii, transportul cu avionul este mai ieftin, incomparabil mai rapid si de multe ori in conditii mai civilizate, avand in vedere igiena din avioane si aeroporturi si cea din trenuri si gari.

Opratorii aerieni low-cost ofera alternative foarte atragatoare la transportul cu trenul, mai ales pe distantele lungi, arata Digi 24. Singurul inconvenient poate fi ca, pentru a beneficia de un pret cat mai mic, este nevoie de cumpararea biletului cu pana la cateva saptamani inainte, dar si ca exista mai putine curse zilnice decat cele cu trenul.

Pe ruta Bucuresti - Cluj opereaza doua companii low-cost, Blue Air si Wizz Air. Pretul pentru o calatorie porneste de la doar 39 de lei.

"Vom incepe sa operam sase zboruri saptamanale (zilnic, exceptand sambata) de la Bucuresti la Cluj-Napoca, din 22 iulie. De la finele lunii octombrie, numarul zborurilor va creste la zece pe saptamana. Tarifele incep de la doar 39 de lei/segment.

Acestea creeaza o alternativa foarte buna si accesibila atat pentru calatorii de business, cat si in scop de relaxare, care ar fi petrecut altfel foarte multe ore pe drum cu masina sau cu trenul", au transmis reprezentantii Wizz Air.

Blue Air are in prezent patru zboruri saptamanale pe aceasta ruta si va avea doua dupa data de 30 octombrie, la preturi de la 90 de lei pe segment de zbor, "tarif ce include gratuit un bagaj de mana in limita a zece kg, un bagaj de cala in limita a 32 kg si un snack pe timpul zborului", potrivit directorului comercial al companiei.

Spre comparatie, acest drum dureaza 9 ore si 40 de minute, cel putin, cu trenul, iar pretul unei singure calatorii este de 94,5 lei.

Pe ruta Bucuresti - Timisoara, va opera Ryan Air, zilnic incepand cu 1 septembrie, iar preturile vor porni de la 8 euro. De la 1 noiembrie, vor fi doua curse pe zi.

"Pe ruta Timisoara - Bucuresti, consumatorii romani pot beneficia de serviciul nostru la preturi incepand de la 7,99 euro (tarif standard ce permite doua bagaje de mana la bord), 59,99 euro (tarif leisure plus - cu beneficii extra ca loc ales, bagaj de cala de 20kg, imbarcare prioritara) si 143,99 euro (tarif business plus - cu beneficii extra ca imbarcare prioritara, check-in la aeroport, fast track, flexibilitate ticket, confirmare SMS) ", spun reprezentantii companiei irlandeze.

In ce priveste calatoria cu trenul, aceasta costa 105 lei pentru un drum, iar durata este de circa 9 ore.

Pe ruta Bucuresti - Iasi opereaza compania Blue Air, cu doua zboruri pe zi, din 15 septembrie vor fi trei, iar pretul minim este de 90 de lei pe segment de zbor. De la 1 octombrie, insa, compania va oferi in premiera zboruri directe intre marile orase ale tarii, exceptand Bucurestiul.

"Vom incepe operarea intre Iasi, Cluj si Timisoara (zbor triangular zilnic) (...) Pentru prima data in Romania, Blue Air ofera zboruri intre Iasi, Cluj si Timisoara - orase care pana acum nu au mai fost conectate cu avionul, distantele dintre acestea fiind parcurse in peste cinci ore cu alte mijloace de transport", a spus directorul comercial al Blue Air.

O calatorie cu trenul dintre Iasi si Timisoara costa cel putin 134 de lei si dureaza circa 16 ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#calatorie tren rute interne Romania, #avion low cost orase Romania , #tren