CFR - o batjocura nationala - De la cititori

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 16:20
6366 citiri
CFR - o batjocura nationala - De la cititori
ecomagazin.ro

Sunt un biet navetist care incearca sa supravietuiasca intr-o mica localitate de langa Bucuresti, departe de chiriile scumpe si viata stresanta din Capitala. Acest statut mi-a adus un partener pe care, la inceput, l-am crezut ca fiind onest si de nadejde. Cine credea ca, in trei ani de zile, CFR SA va deveni cosmarul cotidianului meu!

Locuind la 30 km de Bucuresti si muncind in Capitala, cea mai accesibila alternativa de a ajunge la serviciu este data de calatoria zilnica cu trenul. Un tren personal, rebotezat de curand Regio, care opreste si in mica halta numita Scrovistea. Dar de ce ma declar nemultumit si ofuscat pe CFR SA?

Din cauza haosului care domneste in aceasta societate nationala, denumita pompos "companie". Nu vorbesc, bazandu-ma pe cine stie ce informatii culese din presa sau de pe bloguri, ci glasuiesc in cunostinta de cauza, din pozitia martorului zilnic la degradarea uneia dintre cele mai valoroase societati ale statului roman.

Spun valoroasa, uitandu-ma cata atentie acorda Europa acestui sector si cum Romania isi bate joc de ceea ce are, obsedata de autostrazi pe care oricum nu le-a construit. Peste 200 de milioane euro au adus caile ferate statului francez drept profit, anul trecut. Uitati-va ce inseamna CFR pentru statul roman.

Probabil, multi cititori ai cestui site au vazut cum, in fiecare saptamana, dimineata, apare pe Ziare.com informatia conform careia CFR anunta intarzieri de trenuri, care totalizeaza cateva sute de minute per unitate de transport.

La sfarsitul anuntului sec, se precizeza ca, din cauza unor furturi de cabluri, activitatea CFR a fost pericilitata, iar echipele de interventie se afla pe teren. Se mai spune, in final, ca Politia TF (Transporturi Feroviare) depune toate eforturile pentru prinderea faptasilor. Cert este ca, de vreo trei ani, de cand circul pe ruta Scrovistea-Bucuresti, n-am auzit sa se fi prins vreun hot si, fara exagerare, cred ca au fost peste 30 de furturi.

Problema este ca foarte multi oameni sunt dependenti de aceste trenuri, fiind abonati lunari ai CFR Calatori. De multe ori, cu abonamentul in buzunar, aceste persoane, cliente fidele ale CFR, sunt nevoite sa foloseasca rute ocolitoare si costisitoare, platind, de multe ori, o suma echivalenta cu abo

namentul deja achitat catre Caile Ferate Romane. N-am auzit, pana acum, nicio explicatie din partea oficialilor CFR sau din Ministerul Transporturilor. Anca Boagiu este mult prea preocupata cu taierea panglicilor la inaugurarea catorva metri de sosea, decat cu reforma in acest colos, numit CFR. Singurul care a avut ceva de spus, candva, a fost Adriean Videanu, numind CFR "irecuperabila".

Daca pana acum, hotii aveau ca tinta un loc din apropiere de Brazi, la finele anului trecut, mai exact in data de 30 decembrie, au hotarat ca trebuie sa faca ceva diferit. Aproape de Gara Chitila, au sectionat o serie de fire, care transmiteau date ce ajutau la schimbarea macazurilor.

Aproape de intrarea in gara, am vazut cum muncitorii de la Infrastuctura (cati or mai fi ramas) se chinuiau sa lege un manunchi de fire sectionate, ingropate in pamant. Intrebarea este daca nu s-au furat, cine le-a sectionat si de ce? Cine stia unde sunt ingropate acele fire? Sabotaj cumva, doamna Boagiu?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#furt cablu CFR Calatori, #CFR Calatori probleme, #CFR Calatori bataie joc , #tren