Studentilor li se impun noi conditii pentru calatoriile gratuite cu trenul UPDATE: Reactii de la ANOSR si din Guvern

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 12:33
20515 citiri
Studentilor li se impun noi conditii pentru calatoriile gratuite cu trenul UPDATE: Reactii de la ANOSR si din Guvern
Foto: Facebook/CFR Calatori

Studentii vor calatori gratuit cu trenul doar pe distantele dintre localitatea de domiciliu si cea in care studiaza, arata un amendament avizat de Comisia de Buget, cu privire la legea de aprobare a ordonantei Guvernului care a introdus aceasta facilitate de la 1 februarie.

Comisia pentru Buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017, informeaza Digi24.

Unul dintre amendamente se refera, insa, la restrictionarea gratuitatii de transport CFR doar pe distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant la care studentul frecventeaza cursurile.

Potrivit celui de-al doilea amendament, si elevii din clasele IX - XII pot calatori gratuit cu trenul intre localitatea de domiciliu si cea in care merg la scoala.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii o ordonanta de urgenta care prevede ca studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, beneficiaza de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

In urma cu cateva zile, CFR Calatori a venit cu mai multe precizari. Chiar daca beneficiaza de gratuitate, studentii tot trebuie sa aiba asupra lor un bilet.

UPDATE 12:15: Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a precizat, vineri, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca limitarea gratuitatilor la transportul pe CFR doar la calatoriile intre centrul universitar si localitatea de domiciliu, decisa in Comisia de Buget-Finante a Senatului, este deocamdata doar o intentie, parcursul legislativ fiind abia la inceput.

ANOSR se va folosi de toate mijloacele de care dispune pentru a se asigura ca aceasta intentie nu se va materializa, adresand deja Parlamentului o solicitare de respingere a amendamentelor prin care gratuitatile sunt limitate.

12.33: Ministrul Consultarii Publice, Gabriel Petrea, nu este de acord cu amendamentele aduse la OUG 2/2017, sustinand ca "forma adoptata Guvern este cea dorita de studenti si asa trebuie sa ramana", respectiv ca studentii trebuie sa beneficieze de gratuitate deplina la transportul feroviar. Reactia a venit printr-o postare pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#conditii gratuitate tren studenti, #elevi gratuitate tren, #slevi studenti bilet gratuit CFR , #tren