Podul de cale ferata intre Bucuresti si Giurgiu, prabusit acum 12 ani, ar putea fi refacut in doi ani

Marti, 21 Martie 2017, ora 15:49
3641 citiri
Podul de cale ferata intre Bucuresti si Giurgiu, prabusit acum 12 ani, ar putea fi refacut in doi ani
Foto: Pexels/SplitShire

Podul de cale ferata de peste raul Arges, din Gradistea, care face legatura directa intre Bucuresti si Giurgiu, ar putea fi terminat in doi ani.

Licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate este in faza de finalizare, a anuntat, marti, directorul general al companiei care administreaza reteaua de cale ferata din Romania, CFR SA, Marius Chiper.

Podul de la Gradistea s-a prabusit in 2005 din cauza viiturilor, iar lucrarile de reconstruire a acestuia, a caror valoare este estimata la peste 70 milioane euro, au fost amanate mai multi ani din cauza lipsei fondurilor. Lipsa acestuia lungeste semnificativ distanta pe cale ferata dintre Bucuresti si Giurgiu, trenurile fiind obligate sa ocoleasca pe la Videle.

Luni, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care este originar din Giurgiu, alaturi de secretarul de Stat, Dragos Titea, de Marius Chiper si de directorul general al companiei de transport pasageri CFR Calatori, Iosif Szentes, au efectuat o vizita in comuna Comana, judetul Giurgiu. Discutiile cu reprezentantii autoritatile locale au vizat importanta redeschiderii liniei de cale ferata intre Gradistea si Giurgiu, un proiect prioritar pentru CFR SA.

Vezi si Linia directa dintre Bucuresti si Giurgiu, refacuta pe calea ferata

Chiper a subliniat ca studiul de fezabilitate va fi gata in maximum noua luni.

"Licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate este in faza de finalizare si emitere a raportului procedurii. Pentru obiectivul Pod Gradistea termenul a fost redus pentru ca nu facem foarte multe studii de teren, nu este o reabilitare majora si speram ca in maximum noua luni sa avem studiul facut. Dupa acest termen vom demara licitatia pentru proiectare si executie, iar in doi ani ne propunem sa construim podul", a declarat Marius Chiper.

CFR SA a lansat deja procedura de achizitie a studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferata pe tronsonul Bucuresti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontiera (inclusiv podul Gradistea).

Studiul de fezabilitate va prezenta varianta optima de traseu si va propune o solutie de executie pe doua loturi. Unul dintre loturi este podul peste raul Arges, intre statiile Vidra si Gradistea, iar celalalt reprezinta lucrari la infrastructura de cale ferata dintre statiile Bucuresti Nord si Giurgiu Nord, pana la frontiera cu Bulgaria.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pod cale ferata Gradistea, #pod tren Gradistea, #pod tren Bucuresti Giurgiu , #tren