Sunati la CFR inainte sa plecati la drum! Zeci de trenuri sunt anulate si azi

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 10:33
1759 citiri
Sunati la CFR inainte sa plecati la drum! Zeci de trenuri sunt anulate si azi
Foto: Facebook/CFR Calatori

CFR Calatori a anulat, vineri, 46 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circula zilnic in Romania si anunta ca, treptat, traficul feroviar reintra in graficele normale.

Pe magistrala Bucuresti - Constanta circula toate trenurile si sunt remorcate cu locomotive electrice. De asemenea, s-au mentinut unele anulari de trenuri Regio pe cateva rute secundare, anunta CFR Calatori pe Facebook.

"La aceasta ora nu sunt linii inchise si nici trenuri blocate, circulatia se desfasoara inca in conditii de iarna. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Calatori care circula zilnic in Romania, s-a luat decizia de a anula sub 5% dintre acestea pentru reintrarea garniturilor in turnus si pentru deszapezire, acolo unde mai este necesar. Vom face actualizari periodice, in functie de evolutia conditiilor meteo si de situatia din teren", spune CFR Calatori.

Inainte sa plecati la drum sunati la CFR Calatori, la urmatoarele numere de telefon: 021/9521 - info CFR; 021/264.33.33, 021/26.33.34, 021/9360 - Comandament de iarna.

La randul sau, CFR SA da asigurari ca pe reteaua feroviara se circula in conditii de siguranta, un numar redus de trenuri inregistrand intarzieri la sosire sau la plecare.

Compania noteaza pe Facebook ca aceste intarzieri sunt cauzate de adaptarea circulatiei la conditiile meteo nefavorabile si necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de interventia pentru verificarea componentelor infrastructurii sau de prelungirea operatiunilor de verificare si de pregatire a materialului rulant pentru reinscrierea in cursa.

"Pe toate cele opt regionale de cale ferata se actioneaza in continuare in regim de permanenta pentru mentinerea retelei in conditii optime de trafic", afirma CFR SA.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor achizitionate si neutilizate (fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva), conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#trenuri anulate CFR, #CFR Calatori trenuri anulate , #tren