Tren deraiat langa Craiova: 15 raniti

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 06:38
5607 citiri
Tren deraiat langa Craiova: 15 raniti
Foto: Realitatea Tv

Un tren accelerat, ce transporta 200 de persoane pe ruta Timisoara - Bucuresti, a deraiat luni dimineata, in jurul orei 02.30, in localitatea doljana Carcea, in apropiere de Craiova.

Cele opt vagoane si locomotiva trenului accelerat 1692 au sarit de pe sine, dar nicio persoana din tren nu a fost grav ranita.

15 pasageri au ajuns la spital si multi altii au primit ingrijiri la fata locului, a spus Luciana Rotaru, medic coordonator SMURD, la Realitatea Tv.

Cei peste 200 de calatori au fost ajutati sa coboare din garniturile de tren de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj si ai Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.

Multi dintre pasageri sunt in stare de soc, jandarmii fiind nevoiti sa-i scoata pe geam. Unele vagoane au fost aruncate la trei metri de sina, iar locomotiva se afla la o distanta de 800-900 de metri de restul vagoanelor, conform spuselor unui pasager care si-a ratat vacanta in Turcia.

Toti calatorii evacuati au fost dusi la Caracal, cu autocarele.

Conductorul trenului, Marian Tita, sustine ca nu isi explica cum s-a intamplat acest incident.

"Am auzit un zgomot sub tren, iar intr-o fractiune de secunda a deraiat locomotiva si, cand am coborat, am vazut vagoanele sarite de pe sine. Mergeam cu viteza normala, pe acest tronson ai voie 120, eu aveam 100 la ora. Sunt de 20 de ani mecanic si nu mi s-a mai intamplat asa ceva si nici nu am mai vazut asa ceva", a sustinut mecanicul de locomotiva.

Directorul CFR Calatori, Marin Susanu, a spus ca interventia s-a facut rapid si ca echipele care s-au ocupat de pasageri s-au descurcat foarte bine, mai ales ca zona este destul de greu accesibila.

Circulatia feroviara pe ruta Craiova - Caracal este blocata in urma acestui accident, iar trenul este in continuare pe sine si nu poate fi mutat pana cand ancheta asupra accidentului nu va fi terminata la fata locului.

Daunele in urma accidentului se ridica la cinci milioane de euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tren deraiat Craiova, #tren sarit sine Craiova , #tren