Ziare.com

Trenul regal ajunge in Valea Jiului

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 14:12

   

Trenul regal ajunge in Valea Jiului
Trenul regal ajunge luni in Valea Jiului si toti cei care vor sa-l viziteze o pot face in gara de la Petrosani. Totul are loc in cadrul manifestarilor gazduite de centenarul Depoului din localitate.

Trenul va ramane in gara Petrosani timp de doua zile si va strabate si un scurt traseu in zona Vaii Jiului, invitati de onoare in vagoanele acestuia fiind elevii olimpici, care vor primi calatoria ca o recompensa pentru rezultatele lor.

Trenul este unul de epoca restaurat, cu valoare de patrimoniu. In vagoanele lui, construite la sfarsitul anilor '20, au calatorit, de-a lungul timpului, Carol al II-lea, Mihai I, Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu. Acum, Trenul Regal poate fi inchiriat si asa s-a intamplat si de aceasta data, cand Consiliul Judetean Hunedoara si Primaria Petrosani au decis sa marcheze evenimentul din statia CFR Petrosani.

Garnitura originala, care se pastreaza si astazi, este compusa din cinci vagoane: un vagon-sufragerie (o adevarata sala de receptie mobila), un dormitor regal cu baie complet utilata si trei cusete pentru insotitorii demnitarilor. Finisajele interioarelor sunt pretioase, mobilierul si lambriurile fiind finisate cu furnir de esente nobile: trandafir, mahon si nuc. Scaunele si fotoliile sunt tapisate cu piele de Cordoba, corpurile de iluminat sunt realizate la manufacturile din Murano, iar vazele si scrumierele au fost fabricate din alabastru.

Citeste mai multe despre tren regal Valea Jiului
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor